Setari Cookie-uri

Sparanghelul mentine oasele sanatoase si are proprietati anticancer

Sparanghelul devine tot mai apreciat si la noi atat pentru gustul sau delicios cat si pentru proprietatile terapeutice si nutritive pe care acesta le are.

via Healthy Kudika

Supranumit si hrana regilor sparanghelul este sarac in calorii dar bogat in fibre, vitamine, minerale si substante antioxidante. Sparanghelul prezinta zero colesterol fiind astfel indicat de catre nutritionisti si in dieta persoanelor care sufera de diabet, sindrom dislipidemic, boli cardiovasculare sau in dieta celor care doresc sa slabeasca.

Sparanghel: proprietati nutritive

Sparanghelul este bogat in folati si acid folic, vitamina K, continand si cantitati mici de vitamina D, vitamina C si vitamina E. Sparanghelul este de asemenea bogat in potasiu, fier dar si in magneziu, zinc si alte oligominerale. Prin continutul sau ridicat in fibre si antioxidanti, sparanghelul devine un aliat de baza in orice cura de detoxifiere.

Sparanghelul prezinta puternice proprietati antioxidante

Glutationul continut in sparanghel impreuna cu vitamina C si vitamina A contribuie la lupta impotriva radicalilor liberi reducand stresul oxidativ si prevenind imbatranirea prematura a celulelor.

Citește și:

Sparanghelul prezinta proprietati anticancerigene

Sparanghelul scade inflamatia din organism si participa in procesele de inhibare a oncogenelor – acele gene care duc la dezvoltarea cancerului. Consumul de sparanghel este asociat cu preventia cancerului de san, de colon, de prostata, cancerului de vezica urinara, ovarian sau pulmonar.

Sparanghelul mentine oasele sanatoase

Bogat in acid folic dar si in vitamina D, sparanghelul stimuleaza patrunderea si pastrarea calciului in oase prevenind osteoporoza si facilitand vindecarea fracturilor. Sparanghelul mentine echilibrul florei benefice a organismului.

Prin continutul sau in inulina sparanghelul prezinta o actiune benefica in dezvoltarea bacteriilor prietenoase pentru organism. Sparanghelul mentine rinichii sanatosi. Sparanghelul stimuleaza detoxifierea rinichilor si diureza, facilitand eliminarea toxinelor din organism prin intermediul urinei. Asparagina, un alt compus din sparanghel stimuleaza diureza si previne aparitia pietrelor sau nisipului la rinichi.

Citește și:


Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto: Dani Vincek / Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.