Produsul este disponibil pe site-ul Vegis.ro

Aceasta alga verde-albastruie de origine straveche se cultiva in mod sustenabil in cadrul unor bazine cu apa proaspata, aflate in aer liber. Este o resursa naturala de proteine, aminoacizi esentiali si minerale. Se poate amesteca cu fructe proaspete, pentru a putea obtine un shake proteic verde. Ba chiar mai mult, pentru un plus de valoare nutritionala se poate adauga in diverse tipuri de sosuri.

Spirulina Naturya este cultivata in bazine in aer liber, unde apa limpede impreuna cu stralucirea soarelui, permit acestei alge sa se inmulteasca rapid, daruindu-ne astfel o sursa naturala bogata de proteine,vitamine si minerale.

Ambalat in: Marea Britanie

Ingrediente: Pulbere organica de spirulina.

Informatii nutritionale / 100g: Energie 1306kj, Proteine 56.6g, Carbohidrati 11.3g, Grasimi 4.1g, Fibre 16.4g, Sodiu 0.3g, Vitamina E 13mg, Tiamina(Vit. B1) 1.4g, Riboflavina(Vit. B2) 6.9g, Niacina(Vit. B3) 5.9g, Clorofila 1179mg, Calciu 270mg, Acid linolenic 940mg, Fier 82,7g, Zinc 3.3mg

Recomandari de utilizare: Se recomanda administrarea zilnica de aproximativ 10-15g. A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros. Valori nutritionale la 100g de produs: Energie: 1420kj/336kcal Grasimi: 1g din care saturate: 0.5g mononesaturate: <0.1g polinesaturate: 0.5g Carbohidrati: 13.1g Zaharuri: < 0.1g Fibre: 5.1g Proteine: 65.9g Sare: 0.9g Vitamine Vitamina B12 170μg Minerale Calciu: 332.5mg 42%DZR Magneziu: 300mg 80%DZR Fier 6.58mg 47%DZR

Spirulina: Beneficii nutritionale:

Vitamina B12 - contribuie la un metabolism energetic normal functionarea normala a sistemului nervos metabolism normal al homocisteinei formarea normala a celulelor rosii functionarea normala a sistemului imunitar reducerea starilor de oboseala si epuizare - joaca un rol important in procesul de diviziune celulara Calciul - contribuie la coagularea normala a sangelui un metabolism energetic normal functionarea normala a muschilor functionarea normala a neurotransmitatorilor functionarea normala a enzimelor digestive - are un rol important in procesul de diviziune celulara si specializare - este necesar mentinerii sanatatii oaselor - este necesar mentinerii sanatatii dintilor Magneziul - contribuie la reducerea oboselii si epuizarii mentinerea balantei electrolitice un metabolism energetic normal functionarea normala a sistemului nervos functionarea normala a muschilor sinteza normala a proteinelor mentinerea normala a functiilor psihologice mentinerea sanatatii oaselor mentinerea sanatatii dintilor - are un rol important in procesul de diviziune celulara Fierul - contribuie la mentinerea functiei cognitive normale un metabolism energetic normal formarea normala a celulelor rosii si a hemoglobinei transportul normal al oxigenului in sange functionarea normala a sistemului imunitar reducerea starilor de oboseala si epuizare - are un rol important in procesul de diviziune celulara Proteinele: - contribuie la o crestere normala a masei musculare mentinerea masei musculare mentinerea oaselor puternice

Produs certificat Organic SOIL ASSOCIATION - Marea Britanie Nr certificat: GB-ORG-05 Produs certificat KLBD - Kosher Certificate Nr 18044 FARA GLUTEN _______________________________

Spirulina Pulberea de spirulina provine dintr-o alga naturala (cyanobacteria) deosebit de bogata in nutrienti si proteine. Atunci cand este recoltata corect din bazine de apa necontaminate este una dintre cele mai potente surse disponibile de nutrienti. Este alcatuita in cea mai are parte din proteine si aminoacizi esentiali si este recomandata in mod special celor vegetarieni datorita continutului ridicat de fier. Este consumata adesea si datorita continutului de vitamina B12 desi inca exista multe dezbateri pe acest subiect.

Concentratia mare de proteine si fier o recomanda cu caldura in perioada sarcinii, dupa interventii chirurgicale sau oricand avem nevoie de o imunizare a organismului.

Beneficii pentru sanatate

Desi gustul nu este tocmai placut spirulina este plina de calitati :

- contine 65% proteine si aminoacizi esentiali inclusiv acodul gamalinoleic (GLA) recunoscuta pentru efectul antiinflamator - Spirulina contine Omega3-6-9 in special Omega 3. - Este extrem de bogata in clorofila care ajuta la eliminatrea toxinelor din sange si ajuta la intarirea sistemului imunitar - Are o concentratie mare de fier usor asimilabil fiind foarte buna in timpul sarcinii sau pentru anemie deoarece nu provoaca constipatie - Este o excelenta sursa de nutrienti incluzand conform Wikipedia: „ Spirulina contine vitaminele B1 (tiamina), B2(riboflavina), B3 (niacina), B6 (piridoxina), B9 (acid folic), vitamina C, vitamina D, vitamina A si vitamina E. Este de asemenea o buna sursa de potasiu, calciu, crom, cupru, fier si magneziu. - In urma testelor s-a demonstrat ca spirulina are un nivel ORAC (Capacitate de absorbtie a Radicalilor de Oxygen) de peste 24,000 ceea ce este de 4 ori scorul Orac al afinelor. Acest scor este folosit pentru a masura capacitatea antioxidanta si concentratia sa in diferite tipuri de alimente. - Spirulina este de asemenea incredibil de bogata in calciu avand de 26 de ori mai mult calciu decat in lapte, fiind excelenta pentru copii, batrani si perioada sarcinii. - Unele studii au aratata ca spirulina este buna in cazul alergiilor sau reactiilor alergice. - Continutul de fosfor al spirulinei il fac ideal pentru regimul de remineralizare a dintilor - Unele dovezi arata ca spirulina lupta cu isotopii radioactivi facand-o folositoare in cazul expunerii la radioactivitate sau terapiei cu radiatii. - Proteinele din spirulina sunt foarte asimilabile avand o rata de utilizare intre 50-61%. - Spirulina poate contracara si elimina metalele grele din oraganism - Poate creste rata de ardere a grasimilor in timpul activitatii fizice

Cum se poate lua: Cand alegem Spirulina trebuie sa avem grija sa alegem una din surse organice, deoarece restul pot contine nitrati sau aditivi. Se poate adauga la shake-urile zilnice sau luata ca supliment in timpul sarcinii. Cel mai bine este sa se administreze aproximativ 2 linguri pe zi in perioada de convalescenta, in timpul sarcinii sau expunerii la radiatii. Nu are un gust tocmai placut, dar este bine sa o amestecati cu apa si sa o beti direct desi multe persoane intalnesc dificultati in aceasta metoda.

Va recomandam sa administrati aceasta alga minune o perioada de minim 2-3 luni de zile sau de ce nu, ca parte din dieta zilnica deoarece veti avea numai de castigat. Mult succes!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: