Curmalele – continut nutritional

Deosebit de gustoase si dulci, curmalele ne surprind pentru ca au un continut foarte scazut in calorii, spre deosebire de alte fructe confiate despre care se spune ca... ingrasa. Daca sunteti la dieta puteti consuma fara retineri curmale.

Va recomndam si Prajitura din curmale si nuca de cocos

Bogate in fier si acid folic, curmalele previn si trateaza anemia, iar zaharurile de buna calitate pe care acestea le contin se absorb lent la nivelul intestinului, regland astfel glicemia si protejand pancreasul.

Curmalele mai contin vitamine precum vitamina A, C, E, vitamine din complexul B, magneziu, potasiu, proteine vegetale, calciu, sodiu, antioxidanti, fosfor, mangan, cupru, fier etc.

Va recomandam Curmale BIO fara samburi in magazinele Vegis.ro

Care sunt beneficiile curmalelor?

Societatea Americana a Cancerului sustine consumul de fibre vegetale in fiecare zi, recomandand alimente precum curmalele in preventia aparitiei cancerului de colon.

Curmalele sunt adevarare energizante si sursa de zaharuri bune

Curmalele pot inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Le puteti pune in blender in orice smoothie, le macinati si le folositi in prajituri sau le puteti face sirop de curmale, numai bun de folosit ca indulcitor in ceaiuri, cafea etc.

Curmalele contin zaharuri de buna calitate care nu “biciuiesc” pancreasul si care regleaza glicemia, putand fi consumate si in diabet.

Va propunem si aceasta reteta de curmale umplute.

Curmalele imbunatatesc viata sexuala

Consumul de curmale ajuta in cresterea libidoului si imbunatatirea performantelor sexuale, fiind recomandate chiar si in perioada cand cuplurile doresc sa conceapa un copil – continutul ridicat in potasiu face ca aceste fructe sa sustina fertilitatea.

Curmalele ajuta in combaterea si tratarea anemiei

Bogate in fier si acid folic, curmalele sunt recomandate in dieta celor care sufera de anemie sau sunt predispusi la a o dezvolta. Citeste continuarea articolului in pagina 2>>

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: