Setari Cookie-uri

DE CE este bine sa mancam CIRESE

Ciresele sunt fructe delicoase de culoare rosu “aprins”, foarte apreciate pentru gustul lor extraordinar. Insa cati stim oare cat de benefice sunt ciresele pentru sanatate?

Ciresele regleaza tensiunea arteriala

Prin continutul lor in potasiu, ciresele sunt indicate hipertensivilor sau persoanelor cu variatii bruste ale tensiunii, dar si oamenilor sanatosi care vor sa previna hipertensiunea arteriala. Continutul in potasiu face ca ciresele sa fie recomandate si in sarcina, situatie in care va sugeram fructele organice. Consumul de cirese scade colesterolul rau si previne ateroscleroza, ajutand totodata si ficatul, organ implicat de asemenea in metabolismul grasimilor.

beneficii cirese

Ciresele imbunatatesc functiile creierului

Bogate in antociani, ciresele ajuta in diminuarea stresului oxidativ inclusivi la nivelul sistemului nervos, iar complexul de vitamine B si acidul folic reprezinta sursa esentiala pentru buna functionare a celulelor nervoase.

Ciresele sunt analgetice naturale

Ciresele prezinta proprietati analgetice si antiinflamatorii naturale. Ciresele scad durerea, in special cea scheletica si musculara. Astfel cei care lucreaza mult fizic, stau mult in picioare sau din contra, stau mult pe scaun ceea ce le provoaca dureri, precum si cei care practica sportul de performanta se pot bucura de beneficiile “antidurere” ale cireselor.

Citește și:

Pentru a va bucura de proprietatile lor sanatoase, va recomandam sa consumati cirese organice, provenite din surse naturale. Atentie insa, fructele pot fi stropite pentru a evita daunatorii. De aceea este recomandat sa tineti in apa ciresele aproximativ o jumatate de ora inainte de a le consuma.

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.