Setari Cookie-uri

7 Cele mai BUNE alimente pentru CREIER

Odata ingerate, alimentele sunt descompuse in sistemul digestiv in nutrienti care pot trece bariera mucoaselor intestinale si pot patrunde in sange. De aici o parte din nutrientii circulanti ajung sa fie absorbiti la nivelul creierului, de aceea specialistii sustin ca alimentatia este foarte importanta in mentinerea si imbunatatirea functiilor cerebrale.

Ouale – bune pentru creier

Ouale contin o substanta numita colina, implicata in procesele de memorare, dar si in capacitatea de atentie ori in micsorarea timpului de reactie. Colina ne ajuta sa fim mai activi, mai atenti si cu o memorie mai buna. Daca suferiti de hipercolesterolemie, puteti consuma oua de prepelita, la fel de sanatoase, insa cu un continut mult mai scazut in grasimi.

Consumul de vinete

Vinetele sunt alimente mai putin populare cand vine vorba de beneficii, insa aceasta liniste se datoreaza faptului ca au fost tarziu studiate. Vinetele sustin multe functii in organism si stimuleaza comunicarea intre celulele creierului.

Legumele cu frunze verzi

Toate legumele cu frunze verzi sustin majoritatea proceselor cerebrale, efectul acestora fiind atat de intens incat se considera ca protejeaza organismul impotriva cancerelor.

Citește și:

Morcovii cruzi – hrana pentru creier

Morcovii cruzi sustin nivelul optim de zahar in sange, astfel incat creierul primeste sufcienta glucoza pentru a functiona optim.

Mancati zilnic legume proaspete cat mai variate pentru mentinerea sanatatii si preventia multor boli.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.