Setari Cookie-uri

7 Cele mai BUNE alimente pentru CREIER

Odata ingerate, alimentele sunt descompuse in sistemul digestiv in nutrienti care pot trece bariera mucoaselor intestinale si pot patrunde in sange. De aici o parte din nutrientii circulanti ajung sa fie absorbiti la nivelul creierului, de aceea specialistii sustin ca alimentatia este foarte importanta in mentinerea si imbunatatirea functiilor cerebrale.

Creierul are nevoie de glucoza pentru a se hrani, de vitamine (in special vitamine din complexul B) pentru a functiona optim, de grasimi sanatoase pentru mentinerea “elasticitatii” membranelor celulare, dar si de antioxidanti si o cantitate mare de oxigen (aproximativ 20% din oxigenul aflat in globulele rosii este consumat de catre creier).

Pentru a preveni bolile mintale, dar si pentru a stimula memoria si functiile creierului, inclusiv motricitatea, avem nevoie de o alimentatie adecvata, de sport moderat, de somn suficient, dar si de “exercitiul mintii”, asadar incercati sa invatati mereu ceva nou.

Iata care sunt alimentele dovedite prin studii de specialitate ca imbunatatesc functiile cerebrale.

Alimente bune pentru creier

Fructele de padure combat stresul oxidativ

Fructele de padure sunt recomandate de catre nutritionisti pentru ca acestea contin cel mai puternic antioxidant din natura – resveratrolul. Resveratrolul are rolul de a combate stresul oxidativ, de a proteja vasele de grasimi si de formarea placilor de aterom, prevenind astfel inclusiv producerea unui accident vascular cerebral.

Citește și:

Nucile si semintele crude

Vom face o lista scurta a nucilor si semintelor care, in stare cruda, reprezinta un adevarat ajutor pentru functiile creierului, toate acestea continand grasimi de buna calitate care sustin integritatea membranelor celulare, dar si o mare parte a vitaminelor din complexul B (vitamine esentiale pentru sustemul nervos, dar nu numai):
- Semintele de chimen;
- Semintele de chia;
- Semintele de susan;
- Semintele de floarea-soarelui;
- Semintele de dovleac;
- Semintele de in;
- Mugurii de pin;
- Caju;
- Migdale;
- Arahide necoapte;
- Alune necoapte;
- Nuci;
- Miezul comestibil al unor samburi etc.

Toate aceste seminte si nuci se vor consuma necopate si nepreparate termic. Le pot fi rasnitate sau consumate ca atare, pot fi adaugate in salate, deserturi, lapte, smoothie-uri etc.

Usturoiul – aliment bun pentru creier

Usturoiul este un aliment aparte, cu proprietati unice in natura, cu intense efecte antibacteriene, antivirale, anticancerigene si antiinflamatorii. Usturoiul este totodata si un antioxidant exceptional, ajutand la mentinerea tonusului multor organe. Nu este de mirare ca persoanele care obisnuiesc sa consume usturoi sunt in general mai sanatoase, acest aliment protejand si sistemul cardio-vascular.Citeste continuarea articolului in pagina 2>>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.