Noi am gustat si sunt un deliciu: Nucile Tigru, Bulbii de Chufa sau Iarba de Migdale

Noi am gustat si sunt un deliciu: Nucile Tigru, Bulbii de Chufa sau Iarba de Migdale
Kudika
17 Iunie 2016

Ciufa (Chufa) este o planta perena cunoscuta pe la noi si sub numele de caprisor, fiind originara din Africa de Nord. Denumirea stiintifica a plantei este Cyperus esculentus si face parte din familia Cyperaceae. Ciufa mai este cunoscuta si sub numele de Iarba de migdale, pentru ca bulbii sai, impropriu numiti Nuci Tigru sau alune tigrate, sunt comestibili si au un gust delicios. Daca nu ati gustat pana acum aceste “nuci”, ei bine trebuie sa stiti ca au un gust combinat intre cel de migdale si merisoare.

In alte tari europene nucile tigru se numara printre alimentele traditionale, in Spania de exemplu din acestea se face un popular lapte numit Horchata de chufa. Va propunem sa descoperiti in acest articol si informatii despre efectele terapeutice si beneficiile tuberculilor de ciufa.

chufa nuci tigru beneficii si pret

Nucile Tigru, Bulbii de Ciufa sau Iarba de Migdale – beneficii terapeutice

Nucile tigru au un continut bogat in fibre

Fibrele vegetale nu contin calorii, insa sunt esentiale in buna functionare a sistemului digestiv. Acestea se hidrateaza in prezenta apei si a sucurilor digestive si joaca rol in stimularea musculaturii stomacului si intestinelor. De exemplu persoanele care se plang ca au stomacul marit pot urma1-2 ani o dieta bogata in fibre – efectul este de micsorare a stomacului. Aceste fibre ajuta de asemenea in detoxifierea colonica si combat constipatia, regland tranzitul intestinal.

Bulbii de Ciufa (Chufa) - Sursa naturala de magneziu

O mana de alune tigrate contina aproximativ 20% din doza zilnica de magneziu – un mineral esential bunei functionari a organismului. Acest mineral este implicat in peste 300 de reactii specifice in corpul nostru, iar deficitul de magneziu, din pacate, se intalneste frecvent in populatie. Cititi si despre alimente bogate in magneziu.

Nucile Tigru – protejeaza inima

Tuberculii de Chufa contin acizi grasi omega si grasimi bune, asemanatoare celor din uleiul de masline, cunoscut astazi ca fiind unul dintre cele mai sanatoase uleiuri. Acizi grasi omega si grasimile de buna calitate mentin peretii vaselor de sange curati, prin efectele cresterii colesterolului bun (HDL). Astfel sunt prevenite bolile cardiace si ateroscleroza. Aceste nuci au si rol in scaderea colesterolului rau din sange.

Foto: shutterstock.com - bonchan

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri