Setari Cookie-uri

Noi am gustat si sunt un deliciu: Nucile Tigru, Bulbii de Chufa sau Iarba de Migdale

Ciufa (Chufa) este o planta perena cunoscuta pe la noi si sub numele de caprisor, fiind originara din Africa de Nord. Denumirea stiintifica a plantei este Cyperus esculentus si face parte din familia Cyperaceae. Ciufa mai este cunoscuta si sub numele de Iarba de migdale, pentru ca bulbii sai, impropriu numiti Nuci Tigru sau alune tigrate, sunt comestibili si au un gust delicios. Daca nu ati gustat pana acum aceste “nuci”, ei bine trebuie sa stiti ca au un gust combinat intre cel de migdale si merisoare.

O ceasca de nuci tigru – mai mult potasiu decat o banana

Nucile tigru sunt deosebit de bogate in potasiu, un mineral esential pentru organismul nostru, ale carui tulburari pot crea probleme de sanatate serioase. Aproximativ 25 nuci tigru contin mai mult potasiu decat o banana – electrolit important inclusiv in sarcina.

nuci tigru alune tigrate lapte chufa beneficii

Alte beneficii ale nucilor tigru:

  • Laptele din acesti tuberculi poate inlocui cu succes laptele de vaca, reprezentand o alegere foarte buna si pentru vegetarieni, dar nu numai.
  • Sunt bogate in vitamina C, sustinand imunitatea, dar si elasticitatea pielii. Colagenul subcutanat poate crea retelele de “rezistenta” ale pielii doar in prezenta vitamine C – asadar nu putem arata tineri fara aceasta.
  • Ajuta in prevenirea cancerului de colon;
  • Au efecte diuretice si previn aparitia pietrelor la rinichi;
  • Previn depresia si activeaza functiile cerebrale, datorita continutului in acizi grasi omega, vitamine din complexul B si magneziu;
  • Contin vitamina E, importanta pentru sanatatea tesuturilor;
  • Sursa de proteine vegetale;

Unde gasim nucile Tigru?

Va propunem sa achizitionati nucile tigru de aici:
Faina de nuci tigru
Nuci tigru deshidratate
Lapte de Chufa
Ulei de Chufa

Citește și:

Foto: shutterstock.com -bonchan

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.