Setari Cookie-uri

Fazele lunii

Din vremuri stravechi, s-a observat ca multitudinea fenomenelor existente pe Pamant sunt in stransa corespondenta cu miscarile Lunii, ale Soarelui si ale celorlalte planete din Sistemul nostru Solar.

Din vremuri stravechi, s-a observat c multitudinea fenomenelor existente pe Pmant sunt in strans coresponden cu micrile Lunii, ale Soarelui i ale celorlalte planete din Sistemul nostru Solar. El a descoperit c mersul Lunii este in legtur cu multe evenimente naturale, cum ar fi: fluxul i refluxul, creterea plantelor, vremea, menstruaia la femei, comportamentul animalelor etc.

De asemenea, s-a constatat c succesul multor activiti (cum ar fi: semnatul, culesul, tierea lemnelor, gtitul, splatul, inceperea tratamentelor, luarea de sange, interveniile chirurgicale etc.) depinde intr-o mare msur de poziia Lunii in raport cu Soarele, care determin FAZELE LUNII

La fiecare 28 de zile, Luna intr in conjuncie cu Soarele i aceast unire a luminariilor este numit Lun Nou. Dup conjuncie, Luna Nou poate fi vzut la apusul firmamentului, aproape de orizont, sub forma unui corn mic crescand din zi in zi. Suprafaa Lunii se mrete i in momentul in care ea este in opoziie cu Soarele atinge maximum de luminozitate in faza de Lun Plin. Ea urc pe firmament la ora cand Soarele apune. In urmtoarele 14 zile Luna rsare din ce in ce mai tarziu in noapte i discul su descrete pan la conjuncia exact cu Soarele (urmtoarea Lun Nou). Luna crete din momentul conjunciei (Lun Nou) pan in cel al opoziiei (Lun Plin) i descrete de la Lun Plin pan la urmtoarea Lun Nou. Datele Lunii Noi, ale Lunii Pline, precum i momentele eclipselor se gsesc in efemeride.

Primele 14 zile ale ciclului lunar indic perioada de manifestare a Lunii in cretere, care este cea mai bun. In acest interval se pot dezvolta aciuni noi, importante, care presupun un grad mare de dificultate. Acesta este momentul optim la care se refereau anticii prin expresia “s faci lucrul potrivit la timpul potrivit”.

Intervalul dintre a 15-a i a 28-a zi a ciclului lunar, este perioada de Lun in scdere i este o perioad nefavorabil. In acest interval se recomand doar meninerea activitilor aflate deja in desfurare i evitarea greelilor. Nu se incep aciuni noi in acest interval de timp deoarece sunt sortite eecului.

Luna Noua

- Luna incepe s creasc. In aceast perioad sunt favorizate aciunile noi.
- capacitatea de dezintoxicare a organismului este maxima
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.