Kudika
25 Iulie 2007

Musetelul este originar din S si SE Europei si este raspandit astazi pe aproape toate continentele. La noi, planta apare cel mai adesea la campie, fiind frecvent in locuri insorite si mai umede: langa case, drumuri, pe pajisti, in curti, cu predilectie pe soluri nisipoase, usoare. Este cultivat in toate zonele tarii.

* Uleiul de musetel - prin masaj este util in cazul nevralgiilor si al paraliziilor, precum si arsurilor. Preparare: se culeg flori de musetel pe vreme insorita, se pun intr-o sticla, peste care se adauga ulei de masline, care sa acopere cu 2 cm florile. Sticla se astupa si se pastreza la soare timp de 14 zile, dupa care se strecoara si se pastreaza la rece, in sticlute bine astupate.

* Florile fierte pot fi aplicate direct in caz de dureri la nivelul vezicii urinare (efect antispastic). Acestea au aplicatii si in cosmetica, pentru ingrijirea tenului (bai de aburi, comprese) si a parului.

Un articol de Constantina Ruxandra, Medic specialist medicina de familie, Competenta apifitoterapie,
Centrul medical Amadeus

Un articol sustinut de:

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: