Setari Cookie-uri

Remedii pentru acnee

Cei care se confrunta cu acneea au de-a face fara indoiala si cu disconfortul psihic, inerent faptului de a nu putea controla uneori aceasta problema care le afecteaza mai mult sau mai putin vizibil pielea.

Cei care se confrunta cu acneea au de-a face fara indoiala si cu disconfortul psihic, inerent faptului de a nu putea controla uneori aceasta problema care le afecteaza mai mult sau mai putin vizibil pielea.

Vestea buna este ca acneea poate fi combatuta, daca se iau masuri la timpul potrivit, si pentru asta nu e nevoie sa irosesti sume de bani considerabile. Tratamentele complexe, costisitoare, cum ar fi cele care includ medicamente ale caror efecte secundare pot fi extrem de neplacute, merita inlocuite cu cele usoare, pe baza de plante. Si le poti obtine chiar la tine acasa!


1. O lingurita cu scortisoara se amesteca cu 1 lingurita cu suc de lamaie si se adauga pe suprafata tenului acneic.

2. Amesteca scortisoara si miere, pana obtii o pasta. Seara, inainte de culcare, aplica amestecul pe fata, iar, dimineata, clateste cu apa calduta. Pentru ca acest tratament simplu sa fie eficient, trebuie sa il mentii timp de o saptamana.

3. Aplica pulpa unei rosii proaspete deasupra zonelor afectate de acnee si pastreaz-o acolo 30 de minute, apoi clateste cu apa calda.

4. Consumul multor lichide zilnic, este foarte eficient pentru eliminarea toxinelor din organism si, deci, pentru curatarea pielii.

5. Clatirea fetei cu apa sarata si calda indeparteaza sebumul in exces, care contribuie la extinderea acneei.

6. Pasta pentru dinti usuca si cosurile - amestecurile pe baza de menta, in general, constituie o metoda eficace. Aplica putin pe zonele afectate, chiar inainte de culcare, insa foloseste o pasta normala, nu sub forma de gel.

7. Despre albusul de ou se spune ca indeparteaza infectia specifica acneei, grabind procesul regenerarii pielii. Intinde-l pe fata seara si clateste a doua zi.

8. Tamponarea tenului cu vata umezita in otet de mere va reduce imediat inflamatiile provocate de acnee.


Atentie: stoarcerea cosurilor nu este o solutie pentru a le indeparta, ci dimpotriva, contribuie la inmultirea lor!

Exista o sumedenie de mituri legate de acnee, pe care, daca le iei in serios, fara a avea certitudinea corectitudinii informatiilor, risti sa aplici metode nepotrivite pentru a o trata.
Trebuie sa stii ca:


1. Acneea nu apare ca urmare a neutilizarii zilnice a sapunului si a apei, de pilda. Din contra, acestea pot irita la un moment dat tenul, contribuind la extinderea acneei. Este drept totusi ca sebumul ar trebui indepartat periodic, asa incat foloseste fie un sapun special, foarte moale, fie o lotiune tonica.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.