Setari Cookie-uri

Remedii pentru acnee

Cei care se confrunta cu acneea au de-a face fara indoiala si cu disconfortul psihic, inerent faptului de a nu putea controla uneori aceasta problema care le afecteaza mai mult sau mai putin vizibil pielea.

2. Stresul si dieta nu sunt factori decisivi in aparitia acneei. Consumul de cartofi prajiti, ciocolata, pizza si alte asemenea rasfaturi culinare, nu are repercusiuni la exteriorul pielii, conform studiilor efectuate in acest sens. Apoi, stresul contribuie cu atat mai putin la aparitia acneei. In cazul in care acesta ajunge la un nivel la care necesita tratament, acneea poate aparea cel mult ca efect secundar al unor medicamente.

3. Masturbarea cauzeaza acnee/bronzarea reduce acneea: doua zvonuri frecvent vehiculate in randul majoritatii, care, insa, sunt departe de adevar. Ideea conform careia acneea poate fi provocata, printre altele, de sex sau masturbare a aparut candva in secolul al XVII-lea, in speranta ca se vor reduce tentativele femeilor de a face sex premarital. Atat si nimic mai mult! Cat despre bronzare... soarele are intr-adevar efect de uscare a pielii si implicit a cosurilor, insa doar temporar. In realitate, bronzul dispare, acneea ramane.

Bacteriile reprezinta o cauza comuna pentru aparitia acneei, care se poate extinde uneori pe intreg corpul, devenind o adevarata problema. Din nefericire, in faza avansata, nu exista tratamente care o pot indeparta complet, ci doar ameliora. Exista diverse tipuri de acnee, care pot aparea si ca reactie in urma unor alergi, fie la machiaj, la anumite mancaruri, fie la medicamente si nu numai.

Tratamentul trebuie sa contina produse cu concentratie chimica cat mai redusa, in functie de textura pielii. In farmacii vei gasi produsele de care ai nevoie, dar, si mai bine, poti aplica metodele naturale recomandate de noi, care, chiar daca nu functioneaza asa cum ti-ai dori, cel putin sunt lipsite de efecte secundare.

Sursa: kudika.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.