Setari Cookie-uri

Spirulina, o alga magica

In natura exista creatii de-a dreptul uimitoare. Spirulina, alga microscopica marina de culoare verde, este parintele a tot ce-i viu, cea mai veche planta de pe pamInt (de 3,5 miliarde de ani).

In natura exista creatii de-a dreptul uimitoare. Spirulina, alga microscopica marina de culoare verde, este parintele a tot ce-i viu, cea mai veche planta de pe pamInt (de 3,5 miliarde de ani).

Spirulina (Spirulina Platensis) contine o puternica combinatie de substante esentiale pentru organismul uman, unele dintre ele fiind extrem de rare si neintilnite In hrana vegetala.

Se stie ca legendarii asceti ai Americii de Sud si aborigenii africani, care locuiau In jurul lacului Ciad, se diferentiau prin sanatate deosebita si prin longevitate tocmai datorita faptului ca foloseau In alimentatie spirulina.

PRINCIPIILE ACTIVE

Microalgele se afla undeva la hotarul dintre regnul vegetal si cel animal, oferind avantaje nutritive unice. In stare deshidratata, pe lInga clorofila, mai gasim si o bogata sursa de proteine, beta-caroten si acizi nucleici pe care le contin orice alte alimente din carne sau vegetale. Cantitatea foarte mare de ARN si ADN justifica Increderea specialistilor In calitatile de regenerare celulara si Incetinire a proceselor de Imbatrinire. Se remarca, totusi, ca excesul de acizi nucleici aduce si riscul cresterii nivelului acidului uric In organism, provocind astfel pierderea calciului, aparitia calculilor renali si instalarea gutei. De aceea, este nevoie de o dozare atenta In administrarea acestora.

CE CONTINE SPIRULINA?

Spirulina este foarte bogata In proteine: 100 g spirulina contin 60 - 70 g proteine (de 3 ori mai mult decIt carnea de porc, de 2 ori mai mult decIt carnea de vita, peste si de 1,5 ori mai mult decIt boabele de soia). In plus, toate proteinele din spirulina sint asimilate foarte usor de organismul uman (pIna la 80 %) deoarece contin 18 aminoacizi necesari omului dintre care 8 esentiali care, spre deosebire de ceilalti, nu pot fi sintetizati de catre organismul uman si trebuie obtinuti din hrana zilnica. Spirulina mai contine o multitudine de micro si macroelemente, inclusiv fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor, seleniu, o mare cantitate de vitamine, inclusiv beta-carotenul, acizii nucleici (ADN i ARN).

PREVINE SI VINDECA

Conform principiilor nutritiei si dietoterapiei chinezesti traditionale, spirulina are urmatoarele proprietati: mireasma usor sarata, energie racoroasa, creste secretia de fluide de tip Yin, foarte nutritiva, detoxifianta a rinichilor si ficatului, Imbunatateste calitatea sIngelui, inhiba dezvoltarea fungiilor, bacteriilor si fermentilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.