Medicamente versus tratamente naturiste

Medicamente versus tratamente naturiste

Romanul este obisnuit sa ia medicamente. Pentru absolut orice. Fara nicio restrictie. Stie oare el care sunt efectele secundare ale acestor medicamente? Ori daca este alergic la vreun compus? In farmaciile din Romania se poate obtine practic orice medicament daca stii unde sa mergi si cum sa ceri. Este asadar cel putin indicat sa oferim mai multe informatii despre contraindicatiile medicamentelor uzuale si sa oferim cateva alternative sanatoase.

Romanul este obisnuit sa ia medicamente. Pentru absolut orice. Fara nicio restrictie. Stie oare el care sunt efectele secundare ale acestor medicamente? Ori daca este alergic la vreun compus? In farmaciile din Romania se poate obtine practic orice medicament daca stii unde sa mergi si cum sa ceri. Este asadar cel putin indicat sa oferim mai multe informatii despre contraindicatiile medicamentelor uzuale si sa oferim cateva alternative sanatoase. Retail jobs

1. Pentru durerea de cap

Antidotul celebru al durerilor de cap il reprezinta analgezicele de tipul antinevralgicului. Purtam intotdeauna in geanta acest medicament sau variante mai performante ale sale si cum simtim cea mai mica urma de durere sarim pe medicament. Stim oare cat rau poate face acesta?

Cele mai comune efecte adverse:

  • Dureri de stomac
  • Greata
  • Varsaturi
  • Eruptii cutanate

Contraindicatii:

Antinevralgicul are ca principale componente acidul acetilsalicilic, cunoscut mai bine sub numele de aspirina, paracetamol si cafeina. Este asadar strict interzis persoanelor care prezinta sensibilitate la unul dintre acesti compusi, dar si persoanelor care sufera de ulcer duodenal.

Alternativa naturala:

Avand in vedere ca si medicamentul are in compozitia sa cafeina, am putea incerca sa indepartam durerea de cap cu o cafea. Aceasta indicatie este desigur valabila numai pentru cei care nu sufera de hipertensiune arteriala. Cafeaua este o solutie pe care ai putea sa o adopti fiindca cea mai frecventa cauza a durerilor de cap matinale este hipotensiunea, iar cafeina are proprietatea de a creste tensiunea arteriala.

Eucaliptul si uleiul de menta sunt cunoscute in medicina traditionala chinezeasca drept remedii impotriva durerilor de cap. Poti folosi uleiurile acestora pentru a-ti masa tamplele atunci cand simti ca te doare capul. Mai nou, poti gasi in farmacii si mici recipiente care contin asemenea uleiuri si care au un dispoitiv care fac aplicarea mult mai usoara.

2. Pentru durerea de masea

Algocalminul - un fel de antonim al durerilor de masea a fost recent implicat intr-un scandal legat de efectele adverse ale principalului sau component activ - metamizolul. Metamizolul este incriminat in intreaga lume pentru principalul sau efect advers: agranulozitoza. In urma scandalului, Consiliul Stiintific al Agentiei Nationale a Medicamentului a stabilit ca datele privind siguranta folosirii algocalminului sunt suficiente, insa, pentru a preveni eventualele riscuri si accidente se vor face mai multe studii pe baza datelor de la centrele de hematologie din Romania.

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri