Setari Cookie-uri

Medicamente versus tratamente naturiste

Romanul este obisnuit sa ia medicamente. Pentru absolut orice. Fara nicio restrictie. Stie oare el care sunt efectele secundare ale acestor medicamente? Ori daca este alergic la vreun compus? In farmaciile din Romania se poate obtine practic orice medicament daca stii unde sa mergi si cum sa ceri. Este asadar cel putin indicat sa oferim mai multe informatii despre contraindicatiile medicamentelor uzuale si sa oferim cateva alternative sanatoase.

Alternativa naturala:

Pentru alinarea durerilor de masea se pot folosi cu succes cuisoare, care se maruntesc si se aseaza in zona maselei dureroase. Durerea trece aproape instantaneu.

3. Probleme cu stomacul


La acest capitol, trebuie sa recunoastem, ceaiul de menta a castigat teren in fata oricarei inovatii farmaceutice. Este insa bine de stiut ca alaturi de acesta exista o multime de alte remedii naturiste pentru problemele de ordin digestiv:

- migdalele calmeaza arsurile digestive
- ceaiul de busuioc, musetel sau scortisoara ajuta la grabirea tranzitului in cazul in care ai o digestie lenta
- ceaiul din flori de musetel, menta sau cimbrisor calmeaza durerile de stomac
- laptele de cocos calmeaza simptomele gastritei

4. Pentru durerile menstruale

La capitolul dureri menstruale nu putem da un singur exemplu fiindca mai potrivita ar fi intrebarea “Ce pastila nu luam in speranta ca ne vom pune mai repede pe picioare in acele zile?”. Natura ne ofera si de aceasta data o alternativa la calmantele din farmacii.

- ceaiul din frunze de zmeura amelioreaza simptomele sindromului premenstrual
- sucurile din legume calmeaza durerile menstruale. Prepara-ti un cocktail din morcovi si patrunjel sau castrveti, ori sfecla rosie.
- ceaiul de coada soricelului modereaza sangerarile in cazul unui flux menstrual abundent
- ceaiul de musetel calmeaza durerile menstruale

Atentie!

Nu spunem ca medicamentele sunt complet interzise! Au fost inventate pentru a ne ajuta si pentru a ne imbunatati calitatea vietii insa este bine sa nu abuzam de ele!

Sursa: garbo.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.