Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Desi tratamentele naturiste se lovesc deseori de reticenta si ignoranta multora dintre noi, iar lumea medicala le priveste cu suspiciune, tebuie sa stiti ca exista anumite produse de ale caror calitati nu se mai indoieste nimeni, ce si-au castigat prin proprietatile lor benefice un loc binemeritat in randul terapiilor alternative. Un astfel de produs este argila, un remediu mai simplu decat ne-am fi asteptat pentru foarte multe afectiuni.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Efectele tamaduitoare ale argilei au fost observate din cele mai vechi timpuri, oamenii continuand sa utilizele argila de-al lungul mai multor secole, profitand de proprietatile sale de panaceu. Iata ca in spatele terapiei cu argila exista o istorie indelungata care incepe in Egiptul Antic, unde existau retete ce combinau argila si uleiuri volatile, produsul rezultat fiind utilizat atat pentru infrumusetare cat si in tratarea diferitelor afectiuni. Hipocrate, parintele medicinei, a sesizat efectele benefice ale argilei si a scris ca aceasta si namolul marin elimina din organism tot ceea ce este vatamator si negativ, iar procesele inflamatoare din tesuturi trec in argila.

Poate ca va intrebati ce face din argila un remediu atat de apreciat. Este vorba de insasi structura si componenta sa biochimica ce ii confera proprietatile vindecatoare spectaculoase. Argila este un amestec de elemente minerale precum siliciu, aluminiu, mangan, titan, potasiu, calciu si sodiu. Este de asemenea bogata in substante active din punct de vedere biologic si microelemente (magneziu, bariu, fier, galiu, cupru, cobalt, molibden), care influenteaza in mod nemijlocit sistemul endocrin uman si sitemul imunitar. Cu alte cuvinte, argila are o compozitie asemanatoare corpului nostru.

Iata cateva dintre proprietatile care fac din argila un adevarat tamaduitor:

- antiseptic - argila curata ranile, opreste infectarea tesuturilor si impiedica dezvoltarea germenilor;

- detoxifiant - datorita gradului inalt de dispersie a particulelor, ea absoarbe grasimile si toxinele de natura gazoasa, mirosurile, gazele, puroiul, microbii. Este totodata un dezintoxicant deosebit de puternic;

- cicatrizant - se foloseste aplicata pe piele pentru escoriatii, julituri, dar si rani mai grave pe care le curata si le inchide;

Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: