Setari Cookie-uri

Argila, o binecuvantare a naturii

Desi tratamentele naturiste se lovesc deseori de reticenta si ignoranta multora dintre noi, iar lumea medicala le priveste cu suspiciune, tebuie sa stiti ca exista anumite produse de ale caror calitati nu se mai indoieste nimeni, ce si-au castigat prin proprietatile lor benefice un loc binemeritat in randul terapiilor alternative. Un astfel de produs este argila, un remediu mai simplu decat ne-am fi asteptat pentru foarte multe afectiuni.

- revitalizant - in functie de zona sau organul pe care este aplicata ea revitalizeaza tesuturile, capteaz, dreneaz i elimin toate impuritile esuturilor, ale sangelui i ale limfei;

- antioxidat - neutralizeaza radicalii liberi, avand un rol deosebit in protectia celulara.

Utilizata atat intern cat si extern prin aplicare pe piele, argila localizeaza zona afectata sau organul vatamat, absoarbe ceea ce este nociv si apoi se elimina digestiv. Acest tratament nu este insotit de reactii adverse si nu are contraindicatii.

Se administreaza intern, dizolvat in apa, pentru afectiuni ale aparatului digestiv (ulcer, gastrita), dureri in gat, amigdalita, bronsita, insuficienta hepatica, colica renala. Argila amelioreaza si o serie de afectiuni cardivasculare, endocrine, genitale, reumatismale, tumori benigne si chiar unele forme de cancer. Se prepara 200 de grame de solutie dintr-o lingurita de argila (pentru copiii mai mici de 12 ani o jumatate de lingurita de argila) si 200 de grame de apa si se bea cu 30 de minute inainte de masa.

Pentru uz extern se folosesc comprese si cataplasme. Rezultate bune se obtin in tratarea plagilor, eczemelor, ulcerelor varicoase, degeraturilor, arsurilor, infectiilor dermatologice, entorselor, contuziilor, cangrenelor, furunculozei, panaritiului, vulvitelor, vaginitelor, zonei zoster, acneei, conjunctivitelor, antraxului, celulitei.

Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.