Sursa de sanatate si vitalitate, prunele ne imbie de fiecare data prin aroma si culoarea lor. Foarte raspandite in acest sezon, aceste fructe reprezinta metoda ideala de tratament naturist in cazul diferitelor afectiuni ale organismului.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Originare din Siria, fructele prunului se regasesc in mai multe soiuri si culori, toate purtand aceleasi proprietati curative. Raspandite in Europa inca de pe vremea romanilor, prunele atrag intotdeauna atentia prin culoarea lor unica, violeta, reusind de fiecare data sa se prezinte ca un aliment energizant si tonic pentru intregul organism.

Prunele nu sunt recomandate diabeticilor datorita continutului ridicat de zaharuri.

Proprietati

Continutul lor bogat in substante necesare bunei functionari a organismului face ca prunele sa fie recomandate de nutritionisti si chiar de medici. Aportul de vitamine (A, B1, B2, C) ce intra in componenta lor, precum si numeroase alte elemente esentiale, cum sunt calciul, fierul, potasiul si acizii organici, fac din aceste fructe o importanta sursa de energie si vitalitate. Prunele, consumate in mod regulat, ajuta la fortifierea sistemului nervos, inlatura oboseala si stimuleaza digestia. Prin continutul de substante benefice, aceste fructe pot fi folosite ca decongestiv, detoxifiant si remdiu impotriva intoxicatiilor alimentare severe. Potasiul din compozitia prunelor favorizeaza buna functionare a sistemului nervos, inlaturand starile de agitatie si nervozitate. Se recomanda ca prunele sa fie consumate ca atare in fiecare dimineata, inainte de masa.

Beneficii

Folosite inca din cele mai vechi timpuri ca remediu natural, prunele nu inceteaza a-si demonstra si acum virtutiile.

* Regleaza tranzitul intestinal;
* Imbunatatesc functionarea ficatului si a pancreasului;
* Amelioreaza durerile reumatice;
* Elimina toxinele din organism;
* Ajuta la tratarea anemiei, datorita aportului crescut de vitamine;
* Cresc imunitatea organismului;
* Combat afectiunile renale si biliare;
* Amelioreaza starile febrile;
* Normalizeaza pofta de mancare;
* Previn formarea hemoroizilor;
* Diminueaza inflamatiile;
* Au proprietati energizante datorita continutului de zaharuri, reusind sa stimuleze sistemul muscular si pe cel nervos.

Cele mai bune 5 fructe pentru ficat si rinichi. Mananca-le in fiecare zi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: