Setari Cookie-uri

Ingrijirea parului: rezultate garantate!

Orice femeie isi doreste sa aiba un par bogat, sanatos si stralucitor, plin de viata. Parul reprezinta si el o arma a seductiei si este o componenta importanta a farmecului feminin. Ce ne facem insa cand stralucirea dispare si ne ramane doar ceva neatragator, ars, ca sa fie, sa nu umblam cu scalpul dezgolit? Pentru ca nici sa-l tundem nu vrem. Si este foarte normal. Cel putin pana la o anumita varsta toate ne dorim un par lung. Si chiar daca nu este lung, un par frumos inseamna un par sanatos. Si pentru aceasta el are nevoie de ingrijire.

Orice femeie isi doreste sa aiba un par bogat, sanatos si stralucitor, plin de viata. Parul reprezinta si el o arma a seductiei si este o componenta importanta a farmecului feminin. Ce ne facem insa cand stralucirea dispare si ne ramane doar ceva neatragator, ars, ca sa fie, sa nu umblam cu scalpul dezgolit? Pentru ca nici sa-l tundem nu vrem. Si este foarte normal. Cel putin pana la o anumita varsta toate ne dorim un par lung. Si chiar daca nu este lung, un par frumos inseamna un par sanatos. Si pentru aceasta el are nevoie de ingrijire. Cu toate astea, de cele mai multe ori hotaram sa luam masuri abia cand este putin cam tarziu, si metodele la care am recurs pentru a avea un look cat mai atragator (vopsiri repetate, permanent, folosirea in exces a produselor de styling, uscarea in mod repetat cu feonul) ne-au cam distrus podoaba capilara.

Sfatul meu este sa folositi saptamanal masti speciale pentru par. Puteti sa le incercati si pe cele din comert, personal am incercat o gama foarte larga. Insa cele mai bune rezultate le-am obtinut cu mastile pe care mi le “prepar” singura in bucataria mea modesta, care pentru mine reprezinta o alternativa grozava la salonul de lux la care nu intotdeauna am acces. Si credeti-ma, parul meu a fost greu incercat si cu toate astea inca il mai am, in ciuda scepticilor care au crezut ca nu va face fata. In mare parte datorez acest miracol si faptului ca am invatat foarte devreme sa il si tratez, nu numai sa-l vopsesc. Deci si miracolele necesita munca, nu se intampla pur si simplu.

Am sa va spun in continuare exact cum procedez. Mastile pe care le prezint chiar functioneaza, vorbesc din proprie experienta.

O prima masca porneste de la combinatia, clasica deja, intre galbenus de ou, ulei de masline si miere.

Numai ca in timp am imbogatit-o, informandu-ma si tinand cont si de sfaturile unor specialisti, si am ajuns la formula pe care v-o prezint voua acum. Aveti nevoie de:

- 2 galbenusuri;
- 2-3 linguri de ulei de masline;
- 10 ml de vitamina A;
- 2 linguri de miere;
- 10 ml de tinctura de ardei iute;
- 10 ml de tinctura de brusture.

Gasiti foarte usor toate aceste ingrediente. Vitamina A se gaseste chiar la sticlute de 10 ml aproape in orice farmacie. Nici tinctura de ardei iute nu este deloc greu de procurat. O gasiti la sticlute de 50 ml. Ea are ca efect stoparea cadreii parului. Tinctura de brusture ajuta la cresterea parului si se gaseste la plafar sau in farmacii. Eu am gasit la sticlute de 25 ml. Aveti grija ca mierea sa nu fie zaharisita deoarece va va fi foarte greu sa intindeti masca pe par. Pastrati-o intr-un borcan de sticla, la loc uscat si rece, de exemplu intr-un dulap pe balcon. Atat mierea cat si uleiul de masline hranesc intens firul de par. Puteti sa inlocuiti uleiul de masline cu ulei de ricin, dar personal il prefer pe cel de masline, desi uneori le mai alternez, de dragul diversitatii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.