Setari Cookie-uri

Ingrijirea parului: rezultate garantate!

Orice femeie isi doreste sa aiba un par bogat, sanatos si stralucitor, plin de viata. Parul reprezinta si el o arma a seductiei si este o componenta importanta a farmecului feminin. Ce ne facem insa cand stralucirea dispare si ne ramane doar ceva neatragator, ars, ca sa fie, sa nu umblam cu scalpul dezgolit? Pentru ca nici sa-l tundem nu vrem. Si este foarte normal. Cel putin pana la o anumita varsta toate ne dorim un par lung. Si chiar daca nu este lung, un par frumos inseamna un par sanatos. Si pentru aceasta el are nevoie de ingrijire.

Pentru rezultate maxime e bine sa mentineti acest amestec pe cap cam 30-40 de minute si sa acoperiti parul cu o casca speciala sau cu o simpla punga, apoi cu un prosop, pentru ca elementele nutritive ale mastii sa patrunda mai bine in firul de par. Impartiti parul in suvite si intindeti amestecul cu ajutorul unor dischete demachiante. Aceasta masca hraneste in profunzime parul si il regenereaza. Cel mai bine ar fi sa o folositi in weekend, cand aveti mai mult timp la dispozitie si puteti sa stati cu ea pe par atat cat este necesar. Cantitatile pe care le-am prezentat eu sunt pentru un par mediu. In functie de cat de des sau cat de lung este parul, puteti sa mai adaugati sau chiar sa mai scadeti din cantitatea recomandata de mine pentru fiecare ingredient.

Un alt tratament, rapid si foarte eficient este urmatorul:

- o lingura de flori de musetel;
- o lingura de frunze de urzici;
- 2-3 flori de soc;
- 250-300 ml de lapte;
- zeama de la o lamaie;
- o lingura de otet de mere.

Fierbeti 1,5 l de apa si preparati o infuzie cu acel amestec de plante. Asteptati sa se mai raceasca putin si adaugati apoi laptele, zeama de lamaie si otetul. Dupa ce va spalati parul, indepartati bine samponul si apoi clatiti-va cu acest amestec. Acoperiti-va parul si lasati sa actioneze 5 minute (chiar mai mult daca timpul va permite), apoi clatiti-va din nou cu apa curata. Veti obtine un par mai puternic si mai stralucitor. Toate plantele de care aveti nevoie se gasesc la plafar. Aveti grija sa cereti plante vrac si nu la doza.

Este foarte important si sa ne spalam corect parul. Nu-l agresati foarte tare atunci cand il spalati, pentru ca el nu este ca o haina pe care am patat-o cu vin, ca sa il frecam frenetic. Daca aveti parul mai lung, nu apucati cu mana dreapta o parte a parului si cu mana stanga cealalta parte si apoi incepeti sa le frecati intre ele. Nu! Executati un fel de masaj pe lungimea parului, apoi aduceti-l in varful capului si continuati sa masati atat parul cat si capul. Retineti acest lucru si pentru uscarea parului cu prosopul, cand iar nu trebuie sa-l frecam, pentru ca il vom deteriora. Tamponati usor parul cu prosopul si lasati-l acoperit pana se mai usuca putin. De asemenea este bine sa va fixati exact zilele in care va spalati pe cap si sa respectati programul. In caz contrar veti obtine o secretie sporita de sebum.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.