Setari Cookie-uri

Beneficiile consumului de ceai

Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura in lume, depasit fiind doar de lichidul absolut necesar vietii - apa. Este totodata, o componenta importanta a vietii sociale in multe tari al lumii. Asta a facut ca ceaiul sa fie cea mai populara bautura pentru o multime de oameni, din diferite tari.

Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura in lume, depasit fiind doar de lichidul absolut necesar vietii - apa. Este totodata, o componenta importanta a vietii sociale in multe tari al lumii. Asta a facut ca ceaiul sa fie cea mai populara bautura pentru o multime de oameni, din diferite tari.

Este considerat un medicament natural deosebit de benefic organismului. In ultima vreme ceaiul si proprietatile sale santogene au atras atentia lumii intregi. Efectele sale curative sunt cunoscute de multe vreme in culturi precum cea japoneza, chineza, indiana si engleza, iar bautorii de ceai redescopera de fiecare data beneficiile protectoare si revitalizante ale acesta bauturi stravechi. Nu-i de mirare ca japonezii si chinezii au printre cele mai mari sperante de viata din lume.

Ceaiul este preparat din frunze, muguri si lastari tineri ale diferitelor soiuri de camellia sinensis. Cele mai populare tipuri de ceai sunt:

- ceaiul verde
- ceaiul negru;
- ceaiul rosu

In functie de gradul de procesare a frunzelor de camellia sinensis rezulta ceai verde, negru sau rosu. Ceaiul verde este cel mai putin procesat, frunzele sunt uscate prin expunere la aburi, o metod tradiional japonez, sau prin gtire uscat in tigaie, metoda tradiional chinezeasc. Ceaiul este procesat in maximum dou zile dup culegere. Pentru ceaiurile negru si rosu, frunzele sunt partial uscate, maruntite si fermentate. Timpul de fermentare, care cauzeaza innegrirea frunzelor, decide daca ceaiul va fi negru sau rosu.

Cum contribuie ceaiul la sanatatea organismului:

Cercetari recente au aratat ca orice specialitatea de ceai derivat din camellia sinensis are proprietati anticancerigene. Frunzele aceste plante contin o serie de substante chimice numite polifenoli care ii confera ceaiului mult laudatele proprietati antioxidante.

Polifenolii din ceai contribuie la:

- protejarea celulelor de stresul oxidativ; radicalii liberi de oxigen se formeaza in permaneneta in organism si pot leza celulele daca nu sunt neutralizati;
- preventia coagularii si mentinerea fluiditatii sangelui si implicit preventia unor afectiuni precum trombozele, infarctele, accidentele vasculare cerebrale;
- mentinerea unor nivele scazute de colesterol;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.