Setari Cookie-uri

Beneficiile consumului de ceai

Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura in lume, depasit fiind doar de lichidul absolut necesar vietii - apa. Este totodata, o componenta importanta a vietii sociale in multe tari al lumii. Asta a facut ca ceaiul sa fie cea mai populara bautura pentru o multime de oameni, din diferite tari.

- neutralizarea enzimelor care contribuie la cresterea tumorilor;
- stimularea sistemului imunitar;

Ceaiul mai contine fluoruri, nu are calorii si doar jumatate din cantitatea de cafeina a unei cani de cafea. Nu s-a studiat inca daca ceaiul decafeinizat are acelasi nivel de polifenoli si deci aceleasi beneficii ca si ceaiul obisnuit.

Theanina, un aminoacid intalnit numai in ceai, vitaminele, mineralele si metixantinele pe care le mai contine acesta, sunt compusi foarte importanti pentru efectele benefice ale acestei bauturi. Datorita lor ceaiul lupta impotria agentilor mutageni, intarzie procesele de imbatranire, mentine tensiunea arteriala in limite normale, creste rezistenta la infectii, imbunatateste functionarea aparatului digestiv si renal.

Un consum zilnic de ceai asigura un aport important de vitamine precum: B1, B2, B6, acid folic. De asemenea, frunzele de ceai contin tanin, aminoacizi, glucide si uleiuri volatile. Ceaiul poate inlocui cu succes cafeaua, fiind un foarte bun stimulent intelectual si fizic. Nu ezita sa bei 2 - 4 cesti de ceai in fiecare zi pentru a beneficia de efectele sale curative si profilactice asupra multor afectiuni.

Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.