Setari Cookie-uri

Top cele mai bune remedii naturiste in tratarea tulburarilor menstruale

Fiecare femeie sufera in anumite perioade din viata de tulburari ale menstruatiei. Ciclul menstrual este un bun indicator al starii de sanatate al fiecarei femei, astfel incat majoritatea factorilor nocivi pentru organism interfera cu sensibila balanta a hormonilor feminini, determinand diverse dereglari menstruale. Curele de slabire, dietele inadecvate sau un regim de hrana incorect, fumatul, stresul, factorii toxici, anxietatea si alte tulburari psihice etc. afecteaza si ciclul menstrual.

Indiferent de varsta, atunci cand observati tulburari ale menstruatiei, cum ar fi: intarzierea menstruatiei, sangerari care apar intre perioadele menstruale, menstruatie care “sare” o luna sau mai multe, sangerari abundente, dureri menstruale puternice etc. trebuie obligatoriu sa va prezentati la medicul ginecolog pentru o consultatie si eventual pentru a primi un tratament.

Tratamentul naturist este indicat in asociere cu un tratament medical sau puteti folosi aceste remedii naturiste pentru a preveni aparitia unor tulburari menstruale.

Ne-am gandit sa selectam cele mai folosite remedii naturiste in tulburarile menstruale si care s-au dovedit a fi cele mai eficace.

Coada soricelului

Coada soricelului contine: acid achileic, aconitic, ascorbic, valerianic, palmitic, stearic, miristic, oleic, acid linoleic, probionic, succinic, urme de acid salicilic, cafeic, alcool etilic, metilic, flavone, ulei eteric, maltoza, zaharoza, glucoza, arabinoza, galactoza, aminoacizi, proteine, acid formic, auteic, taninuri, substante anorganice cu elementele chimice fier, cadmiu, nichel, mangan, zinc, cupru, siliciu si calciu. Substantele sunt concentrate in inflorescenta, apoi in frunze, mai putin in tulpina si radacina.

Iata indicatiile pentru afectiunile ginecologice:

Citește și:
  • la fetele tinere cu menstruatie neregulata, ceaiurile din aceasta planta vor ajuta foarte mult;
  • fiind o planta cu proprietati analgezice, se poate utiliza si in durerile ciclului menstrual;
  • fiind un bun hemostatic, ceaiul din coada soricelului este indicat in hemoragiile menstruale ori in sangerarile de la nivelul mucoasei vaginale;
  • infectiile ovariene pot fi tratate de asemenea prin cateva cani de ceai baute zilnic si prin spalaturi vaginale;

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.