Setari Cookie-uri

Top cele mai bune remedii naturiste in tratarea tulburarilor menstruale

Fiecare femeie sufera in anumite perioade din viata de tulburari ale menstruatiei. Ciclul menstrual este un bun indicator al starii de sanatate al fiecarei femei, astfel incat majoritatea factorilor nocivi pentru organism interfera cu sensibila balanta a hormonilor feminini, determinand diverse dereglari menstruale. Curele de slabire, dietele inadecvate sau un regim de hrana incorect, fumatul, stresul, factorii toxici, anxietatea si alte tulburari psihice etc. afecteaza si ciclul menstrual.

Pentru femei preparatele din aceasta planta medicinala sunt foarte indicate atunci cand menstruatia este abundenta, dureroasa si sangerarile dureaza multe zile.


Asociata cu alte plante precum cele calmante, cum ar fi talpa-gastii sau sunatoarea, traista-ciobanului poate reduce durerile intense in regiunea abdominala, care apar la unele femei in timpul sangerarilor menstruale.

Mod de administrare

Doza medie este de 4-5 grame de pulbere pe zi (ideal ar fi sa fie administrata cu plantele indicate mai sus) sau cate o lingurita de tinctura luata de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris)

Aceasta planta este indicata in special femeilor cu menstruatie abundenta. Datorita proprietatilor sale astringente actioneaza la nivelul musculaturii uterine (miometr) si la nivelul peretelui vascular, iar datorita efectului contractil reduce mult fluxul sangerarilor.

Mod de utilizare

Se administreaza in special sub forma de pulbere, câte 1 gram de 4 ori pe zi. Se tine pulberea (proaspat macinata) sub limba, timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu putina apa.

Citește și:

Mladite de zmeur (Rubus idaeus)

Extractele din mladite de zmeur sunt indicate in:

  • tulburari premenstruale (tensiune mamara, dismenoree etc.)
  • fibrom uterin
  • chisturi ovariene
  • metroragie (sangerari in afara ciclului menstrual), menoragie sangerari abundente in timpul ciclului menstrual), amenoree (absenta menstruatiei in anumite perioade), metrita si/sau vaginita (infectii la nivelul uterului sau vaginului)
  • hipogonadism la pubertatea femeii (dezvoltarea insuficienta a ovarului in general si se manifesta in general la pubertate prin amenoree, pilozitate excesiva, dezvoltarea deficitara a glandelor mamare sau nedezvoltarea acestora)
  • tulburari de libidou
  • imbatranire precoce la femei.

Mararul (Anethum graveolens)

Nu trebuie sa va mai vorbesc despre aceasta planta, tin insa sa precizez ca in scop medicinal folosim doar semintele.

Pulberea si tinctura extrasa la rece din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic, mai ales la nivelul hormonilor sexuali.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.