Setari Cookie-uri

Elimina surplusul de kilograme si celulita cu preparate din soc

Silueta a reprezentat dintotdeauna o piesa de rezistenta a frumusetii, alaturi de comportament si intelectualitate.

Inca din cele mai vechi timpuri a existat un cult al frumusetii, pe care femeile de pretutindeni l-au adoptat, avand grija sa arate cat mai bine din toate punctele de vedere. Exista la momentul actual numeroase diete pentru eliminarea surplusului de kilograme si a celulitei, insa nu toate sunt benefice privind sanatatea organismului. Dietele drastice, infometarea sau cele bazate pe o singura categorie de alimente consumate timp indelungat (vegetarienii, regimurile numai cu fructe sau legume ce depasesc o saptamana etc.), toate acestea trebuie evitate caci va altereaza sanatatea.

Dintre “ingredientele” care trebuie introduse in cadrul unui regim de slabire si eliminare a celulitei vom vorbi despre preparatele din soc.

flori de soc Foto interior si prima pagina: VICUSCHKA, Shutterstock

Socul si principiile sale active

Datorita principiilor sale active ceaiurile si tincturile de soc au actiune diuretica, insa fara a prezenta efectele negative pe care le au diureticele medicamentoase. De asemenea, socul este un bun laxativ asigurand un tranzit intestinal optim, astfel incat toxinele intestinale nu se acumuleaza in organism (acumularea lor sta la baza obezitatii). Socul inhiba apetitul alimentar astfel incat, treptat, senzatia de foame continua sau poftele dispar.

Citește și:

Compozitie soc

Fructele de soc contin nitrat de potasiu, caroten, acid malic, acid citric, acid tanic, sambunigrosida (glicozid). In scoarta se gaseste tanin, rezina si acid valerianic.

Socul impotriva celulitei

Pentru a scapa de “coaja de portocala” socul se foloseste sub forma de infuzie in felul urmator: 3 lingurite cu flori de soc uscate se pun in 250 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat 10-15 minute. Solutia astfel obtinuta se consuma neindulcita insa nu in cantitati exagerate, ci trei cani pe zi timp de doua saptamani. Dupa aceasta perioada se face o pauza pentru ca socul are rol depurativ.

Beneficiile consumului de soc

Beneficiile acestei cure de ceai se reflecta nu numai la nivelul aspectului pielii care, prin eliminarea celulitei, isi recapata aspectul neted si fermitatea. Astfel beneficiile consumului de soc scad edemele (in general localizate la nivel gambier, acele umflaturi pufoase ale picioarelor), detoxifica organismul si previne aparitia infectiilor urinare prin mentinerea unei mictiuni (urinari) adecvate datorita efectului diuretic.

Citește și:

Tot in scopul eliminarii celulitei, insa cu un efect mai rapid, se recomanda tinctura din fructe de soc. Aceasta se obtine prin macerarea fructelor de soc in alcool de cereale dublu rafinat. Se va consuma o lingurita diluata de tinctura inaintea fiecarei cani de ceai de soc, pe care o veti consuma conform precizarilor de mai sus.

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.