Setari Cookie-uri

Reflexoterapia iti mentine silueta si sanatatea

Reflexoterapia este o metoda medicala straveche folosita pentru preventia si tratarea unei game largi de afectiuni. Reflexoterapia este foarte asemanatoare acupuncturii, doar ca zonele cutanate reflexogene sunt stimulate nu prin mici intepaturi, ci prin presionarea acestora cu degetele terapeutului.


Reflexoterapia si surplusul de kilograme

Zonele reflexogene in special de la nivelul halucelui (degetul mare al piciorului) sunt in stransa legatura cu activitatea digestiva. Stresul zilnic, emotiile, grijile, problemele, toate acestea actioneaza asupra organismului nostru, inclusiv asupra sistemului digestiv, stimulandu-i secretia. Astfel stomacul va produce mai mult suc gastric ce va declansa senzatia de foame. Aceasta este de fapt o falsa senzatie de foame, caci este data de secretia stomacului, ci nu de nevoile nutritionale ale organismului. Lipsa sportului, a unei diete adecvate si sedentarismul sunt factorii principali ce participa la cresterea greutatii.

Prin reflexoterapie putem stimula zonele ce actioneaza asupra stomacului, diminuandu-i secretia si reducand senzatia de foame. Totodata, prin scaderea capacitatii secretorii organismul este protejat de unele boli digestive precum gastrita, refluxul esofagian, ulcerul etc. Zonele raspunzatoare activitatii stomacului se afla pe partea dorsala a halucelui, in apropierea unghiei, precum si unghia (zona reflexogena a creierului), dar si la nivelul partii dorsale a piciorului, sub linia diafragmului, in partea stanga.

Citește și:

La persoanele cu un surplus de kilograme ce are la baza si o dereglare endocrina (in general tiroidiana) reflexoterapia este de asemenea utila prin stimularea pulpei halucelui (zona raspunzatoare de hipofiza), varfului halucelui (pentru tiroida), precum si stimularea zonei de deasupra liniei articulare dintre metatarsienele II, III si tarsiene.

Reflexoterapia folosita ca unica metoda ajuta la arderea a maxim doua trei kilograme din depozitele adipoase, insa accelereaza foarte mult topirea grasimilor daca este asociata unei diete corespunzatoare si unui program de exercitii fizice. Puteti folosi in timpul reflexoterapiei, pentru a obtine un efect optim, uleiuri de migdale, samburi de struguri sau rozmarin.

Efectele adverse ale reflexoterapiei

In general reflexoterapia nu are efecte adverse, insa in functie de pacient, de sensibilitatea acestuia si de afectiunile pe care le prezinta reflexoterapia poate avea efecte adverse in cursul primelor sedinte, dintre care enumeram:
- Schimbari ale urinei (miros si culoare, prin eliminarea toxinelor)
- Diaree, greata si chiar voma prin mobilizarea toxinelor
- Aparitia unor eruptii cutanate
- Transpiratii, ameteli, dureri difuze
- Stare de oboseala
- Dilatatia varicelor, febra etc.

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    6 August 2008
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.