Setari Cookie-uri

Reflexoterapia iti mentine silueta si sanatatea

Reflexoterapia este o metoda medicala straveche folosita pentru preventia si tratarea unei game largi de afectiuni. Reflexoterapia este foarte asemanatoare acupuncturii, doar ca zonele cutanate reflexogene sunt stimulate nu prin mici intepaturi, ci prin presionarea acestora cu degetele terapeutului.

Cand este contraindicata reflexoterapia?

In general reflexoterapia nu are contraindicatii, insa avand in vedere ca mobilizeaza toxinele din organism in vederea eliminarii acestora pe cale renala si metabolizare hepatica va fi contraindicata pacientilor cu afectiuni renale , biliare si hepatice grave.

De asemenea, datorita manevrelor prin care maseaza talpa piciorului, palma si in felul acesta dilata venele, nu va fi indicata persoanelor cu boli hemoragice sau cele care au riscul de a prezenta vreun cheag de sange varicos, acesta putand fi mobilizat si, prin torentul sanguin, va ajunge pana la nivelul unui vas cu calibru mai mic pe care il poate infunda producand infarct miocardic, pulmonar, accident vascular cerebral etc.

De asemenea nu se vor masa zonele de piele afectata de o infectie, inflamata, ulcerata, cu micoze sau alte eruptii. Reflexoterapia este de asemenea contraindicata gravidelor.

Citește și:

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.