Setari Cookie-uri

Cromul, mineralul indispensabil organismului

Cromul este un mineral indispensabil pentru procesele metabolice ale organismului nostru, avand un rol important in fucntionarea normala o sistemelor si aparatelor corpului uman.

- Afectarea rinichilor, ficatului, inimii (deregleaza ritmul cardiac – aritmii), sistemului nervos
- Expunerea profesionala la crom pe cale inhalatorie si nu numai creste riscul de aparitie a cancerului pulmonar
- Poate scadea glicemia prin introducerea in exces a glucozei in celule
- Creste riscul afectiunilor cutanate


Ce trebuie sa stii

Intotdeauna trebuie sa informezi medicul daca iei un supliment alimentar. Unele medicamente pot interactiona (in sens pozitiv sau negativ) cu suplimentul alimentar pe care il consumi, spre exemplu antiacidele (pentru stomac, dedicate in special bicarbonatului) interfera cu absorbtia cromului. De asemenea femeile insarcinate sau care alapteaza intotdeauna trebuie sa informeze medicul cu privire la consumul de suplimente alimentare.

Din pacate suplimentele alimentare pot fi vandute fara a li se studia amanuntit efectele benefice si adverse. In general nu au efecte adverse, dar pot interfera in anumite cazuri cu medicamente sau cu starea organismului: graviditate, diabet etc. Mai mult decat atat, suplimentele alimentare nu sunt obtinute intotdeauna conform unui proces standardizat, astfel doza poate varia de la un supliment la altul, precum si substantele anexe care au fost introduse in supliment (si care pot avea efect homeopat benefic sau nu). Cu exceptia vitaminelor si mineralelor, efectele pe termen lung al suplimentelor alimentare nu sunt suficient cunoscute, astfel ca va asumati riscul daca nu le acordati atentia deosebita mai ales cu privire la doza sau interferenta cu alte medicamente.

Citește și:

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.