Setari Cookie-uri

Frumusete si sanatate cu lumina polarizata

Utilizarea luminii in scopuri terapeutice are o istorie indelungata. Grecii si romanii au inteles ca lumina solara joaca un rol important in tratamentul multor afectiuni, desi principiile dupa care aceasta actiona nu le erau cunoscute.

Utilizarea luminii in scopuri terapeutice are o istorie indelungata. Grecii si romanii au inteles ca lumina solara joaca un rol important in tratamentul multor afectiuni, desi principiile dupa care aceasta actiona nu le erau cunoscute.

Nici aplicatiile moderne ale terapiei cu lumina nu sunt tocmai recente. Oamenii de stiinta au inceput sa cerceteze efectele luminii asupra organismului inca din 1903, cand un fizician danez a primit premiu Nobel pentru descoperirile sale in acest domeniu. El a reusit sa creeze un dispozitiv care emitea lumina cu aceleasi lungimi de unda ca lumina solara. Cu ajutorul lui a reusit sa trateze o forma desfiguranta de tuberculoza cutanata.

Odata cu descoperirea antibioticelor, acest gen de terapii alternative au pierdut prim-planul, lumea medicala concentrandu-si atentia asupra tratamentelor medicamentoase. In ultimii ani, costurile serviciilor medicale mereu in crestere au condus la o reexaminare a prioritatilor si la relansarea medicinei preventive. A redevenit un punct de interes pentru cercetatori si medici fototerapia, domeniu in care s-a studiat foarte mult in ultimii ani, cercetarile concretizandu-se in produse finite, destinate uzului comercial. Printre acestea se numara si aparatul Bioptron, un dispozitiv ce emite lumina polarizata, utilizat in fototerapia moderna.

Citește și:

Proprietatile luminii emise de aparatul Bioptron:

Nu exista radiatie ultravioleta.

Spectrul electromagnetic emis de acest dispozitiv se gaseste exact deasupra lungimilor de unda specifice ultravioletelor. Din acest motiv lumina Bioptron nu contine ultraviolete si in consecinta nu bronzeaza, nu inroseste pielea si nu reprezinta niciun pericol pentru tegument sau ochi. Datorita acestui aspect, utilizarea sa este sigura si lipsita de riscuri, chiar daca dispozitivul este folosit la nivelul ochiului.

Lumina polarizata

Aparatul Bioptron contine o componenta speciala (un sistem de oglinzi Brewster) care polarizeaza pana la 95% din lumina emisa. Asta inseamna ca toate undele oscileaza doar in planuri paralele, conferind luminii calitati speciale. Acest tip de lumina este capabil sa reorganizeze si sa vindece membranele tuturor celulelor din corp si de aceea lumina polarizata are efecte benefice asupra multor afectiuni si zone ale corpului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.