Setari Cookie-uri

Tratamente prin dietoterapie

In general orice boala are la baza un dezechilibru aparut la nivelul organismului, dezechilibru care nu are niciodata doar o singura cauza. Astfel la aparitia bolilor participa o serie de factori asociati in diverse succesiuni, cum ar fi: somnul, alimentatia, exercitiile fizice, stresul factorii ereditari, factori congenitali, factori infectiosi etc.

- Nu manacati niciodata mult la o masa. Acest obicei nu face decat sa va ingreuneze digestia, sa suprasolicite tubul digestiv si sa va predisuna la obezitate prin marirea volumului gastric, proportional cu senzatia de foame. In bolile digestive sau nutritionale precum diabetul zaharat acest aspect devine foarte important. Multa lume cunoaste faptul ca unii diabetici isi cantaresc mancarea.

- Atunci cand mancam trebuie sa ne relaxam, sa avem o atitudine destinsa, de bunadispunere. Nu trebuie sa mancam cu nervi sau sa ne grabim atunci cand luam masa.

Tot dietoterapia cuprinde si aspectul energetic al alimentelor si astfel, cunoscand aspectul bioenergetic pot fi refacute anumite arii din organism al caror camp energetic a fost modificat.

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.