Setari Cookie-uri

Beneficiile ceaiului verde

Ceaiul verde se obtine din planta Camelia Sinensis ca si ceaiul negru, insa nu necesita preparare speciala ca in cazul celui din urma. Chinezii il beau de mai bine de o mie de ani, facand parte din regimul lor alimentar laudat de toate popoarele si al carui efecte asupra sanatatii sunt vizibile facand o comparatiei cu restul populatiei. Astazi ceaiul verde este bine cunoscut ca aducand numeroase beneficii asupra sanatatii.

- Previne aparitia cariilor, reduce sangerarile gingivale si reduce riscul parodontozei, continand substante antibacteriene ce distrug bacteiile raspunzatoare de aparitia pacilor si a cariilor precum si fluoruri care ajuta la intarirea smaltului dentar.

- Este bun in diabetul zaharat, ajutand la normalizarea glicemiei.

- Ceaiul verde inlatura hipercolesterolemiile si alte dislipidemii, fiind recunoscut ca avand proprietatea de a scadea colesterolul.

- Ceaiul verde intareste sistemul imunitar.

- Continand o substanta asemanatoare cafeinei, ceaiul verde poate fi un bun inlocuitor al cafelei, sporind atentia si memorarea. Tocmai datorita acestui efect nu se recomanda consumul ceaiului verde seara, provocand insomnii (sa nu mai vorbim despre efectul energizant).

- Ceaiul verde este bun si pentru copii. Insa nu trebuie ca cei mici sa consume mai mult de o ceasca dimineata.

Citește și:

Ce trebuie sa mai stiti despre ceaiul verde?

Substantele pe care le contine sunt in concentratii mari, de aceea se recomanda ca un adult sa nu consume mai mult de doua cani cu ceai pe zi. De asemenea, fiind un puternic stimulator al sistemului nervos si un bun energizant nu se recomanda sa fie baut seara.

Ceaiul verde nu trebuie consumat pe stomacul gol, avand printre alte caracteristici si pe aceea de a creste aciditatea gastrica. Riscati gastrite sau chiar ulcere daca il consumati pe stomacul gol.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.