Primavara trebuie sa profitam de verdeturile si legumele pe care natura ni le pune la dispozitie. Mai mult decat in orice anotimp, primavara suntem predispusi la anemii si stari de epuizare fizica. Pentru a le evita, organismul are nevoie de o cura zdravana de vitamine si minerale, eliminand in acelasi timp toxinele si surplusurile acumulate. Click here to find out more!
Urzica joaca un rol important si in protejarea sistemului imunitar al organismului. Vitaminizand si mineralizand, urzica previne aparitia anemiilor si a starilor de apatie fizica. In plus, urzica are o actiune general fortifianta si tonica, stimuland regenerarea tesuturilor si cicatrizarea ranilor. Consumul de urzici favorizeaza distrugerea viermilor intestinali si combate diareea si anumite afectiuni ale aparatului digestiv. Ceaiul de urzici este excelent in detoxifierea de primavara, avand rolul de a regla sistemul circulator, curatand sangele de toxine. Pentru a nu distruge substantele active existente, se prepara o infuzie din 2 lingurite de urzici si o cana de apa fierbinte. Se bea de trei ori pe zi, timp de 3 saptamani.
Spanacul -Nu doar Popeye marinarul poate deveni invincibil dupa o portie zdravana de spanac. Si noi, oamenii de rand, putem. Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, , B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame). In jurul acestei plante pluteste un mit care inca nu a fost spulberat, acela ca spanacul reprezinta planta cu cea mai mare cantitate de fier.
Spune-ti parerea!