Setari Cookie-uri

Leurda, planta purifianta a primaverii

Proprietatile leurdei o recomanda drept un excelent purificator general al organismului si un tonifiant remarcabil al sistemului imunitar. Substantele active continute de leurda ajuta la dilatarea vaselor de sange si la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, leurda are un efect remarcabil asupra sistemului nervos, ajutand la vindecarea starilor depresive si la eliminarea starilor de neliniste si nervozitate.

Care este insa insusirea care face ca aceasta aparent banala planta sa fie considerata de catre comisiile certificate de cercetatori drept cel mai eficient remediu natural in tratarea bolilor cardiovasculare? Ei bine, leurda dispune de proprietatea de a fluidiza sangele asa cum nu o face nici o alta planta medicinala de pe acest continent si de a pastra elasticitatea vaselor de sange. Substantele active continute de leurda ajuta la dilatarea vaselor de sange si la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, leurda are un efect remarcabil asupra sistemului nervos, ajutand la vindecarea starilor depresive si la eliminarea starilor de neliniste si nervozitate. Consumand in mod constant aceasta planta, poti scapa de somnul agitat, neodihnitor. Leurda sporeste capacitatea de memorare si concentrare, avand un efect benefic asupra memoriei. Ajuta la o buna circulatie a sangelui la nivelul creierului, fiind eficienta si combaterea aterosclerozei.

Citește și:

Leurda contine adenozina, o substanta sedativa naturala ce reduce activitatea creierului, inlesnind trecerea organismului in starea de somn. Persoanelor suferind de dureri de cap localizate la nivelul cefei sau de eczeme si alte boli de piele ce se manifesta prin mancarimi si eruptii, le este recomandata o cura interna cu leurda si extern, comprese cu frunze zdrobite de leurda. Tot extern, leurda este recomandata si in intretinerea tenurilor cu tendinta spre ingrasare sau in vindecarea anumitor boli de piele.

Consumata la rand pentru cateva zile, leurda ajuta si la distrugerea viermilor intestinali si previne starile de disconfort ale stomacului. Folosita destul de rar in ciuda proprietatile curative remarcabile ale planetei, anumite studii efectuate recent de catre oamenii de stiinta au confirmat ca leurda este una din plantele a carei consum ne ajuta sa ne mentinem tineretea pentru o perioada cat mai indelungata de timp, anihiland radicalii liberi din sange. Cura cu tinctura de leurda, 4 lingurite pe zi, diluate cu apa, are un efect benefic in acest sens. Leurda nu este insa recomandata mamicilor in perioada de alaptare sau persoanelor care sufera de anumite afectiuni ale stomacului caci poate avea un efect similar usturoiului, producand disconfort sau dureri la nivelul stomacului.

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Cam in varsta pentru o iubire pe internet?

Mineralele miraculoase din alimente

Inedit si interesant despre sani

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.