Setari Cookie-uri

Afla despre efectele nocive ale suplimentelor pentru marirea sanilor

Ce femeie cu sanii mici nu ar dori sa ii poata mari insa fara a apela la bisturiu? Numai gandul la cutit si recuperarea postoperatorie sperie suficient de mult incat femeile aflate in aceasta situatie prefera sa incerce intai metodele nonivazive de marire a sanilor. In ultima vreme au aparut pe piata tot felul de suplimente si produse pentru marirea sanilor.

Ce femeie cu sanii mici nu ar dori sa ii poata mari insa fara a apela la bisturiu? Numai gandul la “cutit” si recuperarea postoperatorie sperie suficient de mult incat femeile aflate in aceasta situatie prefera sa incerce intai metodele nonivazive de marire a sanilor. In ultima vreme au aparut pe piata tot felul de suplimente si produse pentru marirea sanilor.

Producatorii afirma ca aceste produse sunt naturiste (cuvant ce suna atat de bine), fiind extrase numai din plante, insa ar mai trebui sa stiti ca si multe medicamente clasice sunt tot din plante extrase, doar prezentate mai sobru si acestea din urma sunt avizate medico-farmaceutic prin numeroase studii experimentale si clinice, avand un prospect in care puteti citi nu doar beneficiile, ci si riscurile.

Majoritatea produselor “naturiste” pentru marirea sanilor contin plante bogate in fitoestrogeni, substante foarte asemanatoare estrogenilor (hormoni sexuali feminini). Astfel, aceste terapii naturiste cu tincturi sau suplimente sunt de fapt tratamente hormonale, insa la doze mai mici.

Citește și:

Care sunt riscurile suplimentelor pentru marirea sanilor?

Aceste produse fiind obtinute din amenstecul a mai multor plante ce contin fitoestrogeni si alte substante stimulative pentru cresterea tisulara (un fel de factori de crestere) prezinta riscurile unor tratamente hormonale: aparitia sau agravarea mastozei fibrochistice, marirea sau aparitia chisturilor mamare, ovariene, agravarea unei endometrioze, dereglari ale ciclului menstrual, agravarea bolilor precanceroase si canceroase ale organelor genitale si ale sanilor, afectarea fluiditatii sangelui prin perturbarea functiei de coagulare, afectarea alaptarii sau a persoanelor cu patologii ale colecistului, cu boli de sange sau afectiuni cardio-vasculare.

Riscurile pe care le au plantele folosite cel mai frecvent in suplimentele pentru marirea sanilor

Citește și:

Plantele intalnite cel mai des in compozitia acestor produse naturiste destinate maririi sanilor sunt: mararul sau semintele de marar, palmierul pitic si Dong Quai (Angelica sinensis).

Efectele nocive ale mararului

Mararul sau semintele de marar reprezinta probabil planta care are si cele mai bune efecte privind marirea sanilor, multe femei care l-au folosit sub diverse forme (cel mai adesea creme sau uleiuri) afirmand ca a dat rezultate. Aceste efecte se datoreaza cantitatii mari de fitoestrogeni pe care aceste suplimente o contin, avand efecte similare unui tratament hormonal. Astfel efectele nocive sunt aceleasi cu cele ale tratamentelor hormonale cu estrogeni, nefiind indicate femeilor care iau contraceptive, alapteaza, celor care prezinta chisturi mamare, mastoza fibrochistica ori alta forma de patologie mamara. De asemenea efectele nocive apar si in cazul femeilor cu diverse afectiuni ovariene (chisturi) sau ale uterului, endometrioza sau celor insarcinate. A nu se intelege ca o femeie trebuie sa excluda din alimentatie mararul, planta buna pentru sanatate, insa produsele destinate maririi sanilor contin doze mult mai mari decat o legatura de marar pe care o folositi intr-o salata sau la o mancare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.