Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre durerile de cap

Durerile de cap, desi toate au aceleasi doua particularitati si anume durerea precum si localizarea sa la nivelul capului, totusi cauzele care le produc, tipul de raspuns sistemic precum si tratamentul sunt diferite.

- Apare adesea unilateral, cu prevalenta la femeile suferinde de nevroza, afectiuni hepatice, gastrice, tulburari hormonale, patologii biliare dar si in parazitoze intestinale. La barbati apare mai rar.
- Apare adesea unilateral in regiunea frontala sau la tample si se extinde treptat asupra intregii jumatati a capului, rar cuprinde interg capul.
- Sunt periodice, aceasta fiind o caracteristica determinanta amigrenelor si pot fi insotite de sensibilitate la frig, zgomot, lumina cu cresterea sensibilitatii la nivelul capului, inclusiv sensibilitatea cutanata.

Alte simptome asociate:
- Traspiratii
- Pierderea apetitului
- Tahicardie (marirea ritmului cardiac)
- Greturi, varsaturi
- Paloare si ameteala
- Vedere incetosata
- Febra

Cefaleea de cauza sinusala

Simptome:
- Apare o durere profunda si puternica la nivelul pometilor, fruntii sau radacinii nasului
- Durerea se intinsifica de obicei la miscarea brusca a capului, la tuse sau la stranut
- De obicei apare insotita de alte simptome sinusale, precum rinoree (curge nasul), infundarea urechilor, febra.

Citește și:

Cefaleea permanenta

Aceasta este de obicei localizata in spatele unui ochi, fara schimbarea partii de cap si are caracterul de a reapare in decursl aceleasi zi, inclusiv noaptea, nelasand pacientul sa se odihneasca.

Dureasa de la jumatate de ora pana la o ora jumatate, dar sunt si cazuri cand dureaza mai putin sau mai mult. Durerile au periodicitate in sensul ca apar cam la aceeasi ora din zi sau noapte.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.