Setari Cookie-uri

Deviatia de sept - o afectiune tot mai frecventa

Tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu deviatie de sept. In general aceste persoane se prezinta la medic fie datorita prezentei unor simptome suparatoare, fie datorita nemultumirii privind aspectul nasului.

Simptomele severe precum reducerea semnificativa a fluxului de aer, sinuzita cronica si sangerarile frecvente vor necesita tratamentul chirurgical de corectare a deviatiei de sept.

Interventia cu laser pentru deviatia de sept

Cititorii nostri au postat pe Forumul Healthy mai multe informatii utile despre experienta personala privind interventia cu laser pentru deviatia de sept. Iata ce ne spune sky81, o cititoare care s-a operat clasic pentru deviatia de sept: "Buna
Eu m-am operat in luna mai anul acesta de deviatie de sept, nu cu laser. Ce pot sa iti spun este ca nu simti nimic in timpul operatiei (am fost anesteziata total),dar dupa aceeea este un pic complicat pentru ca 2 zile respiri doar pe gura, deoarece ai in nas introduse niste mese. Cand mi le-a scos a fost dureros, caci erau atat de mari ...ca nu stiu cum au incaput in nasul meu, dar durerea e de cateva secunde cat ti le extrage de acolo. Pentru mine asta a fost singura durere, urmatoarele zile ma curatau in fiecare dimineata imi puneau mese cu vitamina A apoi ma curatau cu un aspirator, dupa o saptamana mi-au scos firele (am avut 2), caci m-am vindecat repede, aici am mai simtit o piscatura, mi-au dat cu un spray sa amorteasca un pic si gata asta a fost tot. Acum respir foarte bine pe nas si ma bucur ca am scapat. Sper ca ti-am fost un pic de folos. Multa sanatate."

Citește și:

Iata ce ne marturiseste Cora75 care s-a operat cu laser, aceasta pentru a afla cateva diferente intre cele doua tipuri de tratament: "eu m-am operat cu laser acum 2 ani si mi-au facut doar anestezie locala, am stat pe scaun la o masa in timpul interventiei si sa stii ca totul a fost super ok. Apoi am plecat acasa. Adica totul a durat cca 2 ore cu asteptat cu tot.
Operatia in sine a durat cam 10 minute la o fosa nazala.
Am plecat fara probleme, cu o batista la nas ca sa evit contactul cu aer rece si n-am avut nimic, nici o durere.....totul a fost super ok.

Anestezia insa a fost locala, cu un ac mai lung, bagat in nas, dar sa stii ca nu a fost de speriat. Mi-au dat o tavita pe care s-o tin sub barbie pentru ca e zona foarte vascularizata si curge brusc extrem de mult sange, dar sa stii ca nu e de speriat!
Stiu ca suna cam tragic, dar e cat se poate de simplu... si nedureros."

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    21 Octombrie 2009
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.