Setari Cookie-uri

Afla cum poti regla bioritmul organelor tale interne

Despre bioritmul corpului uman au fost scrise numeroase lucrari de stiinta, insa despre bioritmul organelor interne s-au stiut, pana acum, destul de putine lucruri. In cartea 'Aus eigener kraft', Johanna Paungger si Thomas Poppe fac o descriere amanuntita a ritmului functiilor organelor noastre interne.

In intervalul 9:00 – 11:00, splina si pancreasul lucreaza intens, in timp ce stomacul se odihneste. De aceea, in aceasta perioada a zilei, este recomandat sa nu consumam alimente greu de digerat.

Pancreasul regleaza nivelul glicemiei din organism si astfel e de preferat sa nu consumam prea multe dulciuri si sa-i fortam functia. Daca nu functioneaza corect, splina, denumita si “cimitirul trombocitelor”, poate perturba nivelul trombocitelor din sange.

Activitatea inimii este la capacitate maxima intre orele 11:00 si 13:00. In aceasta perioada nu este deloc recomandat sa luam mese copioase ce presupun un consum suplimentar de energie. Motivul? Acest consum suplimentar de energie va fi luat din energia necesara activitatii intense a inimii.

Functiile intestinului subtire se intensifica in intervalul orar 13:00 – 15:00. Autorii cartii “Aus eigener kraft” afirma ca nu de multe ori au observat ca un angajat part-time realizeaza la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma intreaga. Acest lucru se intampla din cauza randamentului scazut al organismului dupa orele 13:00, mai ales daca angajatul a luat un pranz copios. In acelasi timp, atunci cand luam masa de pranz, este nevoie sa fim linistiti. Avand un rol important in procesul de digestie, intestinul subtire este ghidat in activitatea sa de sistemul nervos vegetativ, fapt ce inseamna ca starile de stres sau nervozitate pot bloca ori deregla digestia.

Citește și:

Perioada dintre orele 15:00 si 17:00 este cea in care vezica urniara functioneaza la maximum. Ea joaca, alaturi de rinichi, un rol foarte important in detoxifierea organismului. Aceasta poate fi realizata cu ajutorul ceaiurilor diuretice care au un efect maxim atunci cand sunt baute pana in orele 19:00 (intre 17:00 si 19:00 rinichii functioneaza intens). Daca intre aceste ore puteti beneficia si de un masaj de relaxare, se va produce o dezintoxicare mai eficienta a organismului. Este de asemenea recomandat ca dupa ora sapte seara ori inainte de somnul de noapte sa nu se consume o cantitate mare de lichide.

Intre orele 19:00 si 21:00, circulatia sanguina are o activitate foarte intensa, motiv pentru care trimisul la culcare al copiilor devine deseori “o batalie crancena” intre parinti si cei mici, batalie castigata aproape de fiecare data de catre copii. Adormitul “odraslelor” inainte de sapte seara este o “problema” deoarece in aceasta perioada circulatia sangelui functioneaza foarte bine si corpul impreuna cu spiritul se gandesc la orice altceva in afara de dormit.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.