Setari Cookie-uri

Afla cum poti regla bioritmul organelor tale interne

Despre bioritmul corpului uman au fost scrise numeroase lucrari de stiinta, insa despre bioritmul organelor interne s-au stiut, pana acum, destul de putine lucruri. In cartea 'Aus eigener kraft', Johanna Paungger si Thomas Poppe fac o descriere amanuntita a ritmului functiilor organelor noastre interne.

De la 21:00 si pana la ora 23:00 in corp se realizeaza o acumulare intensa de energie in corp. In cultura chinezilor, aceste doua ore ale recuperarii energiei se numesc “triplul incalzitor” (dupa un meridian al corpului).

Multi dintre noi avem imprimata in gandire ideea ca trebuie sa ne culcam devreme, corpul refacandu-se prin somn pana la miezul noptii. Acest concept nu pare totusi sa fie decat o interpretare gresita a ideii ca noi acumulam intens energie intre cele doua ore care pentru organism sunt pline de vitalitate. Acest lucru este cel mai usor vizibil la tineret, care in aceasta perioada se gandeste sa mearga la distractie si nu la somn.

Intre orele 23:00 si 1:00 au loc, la nivel intens, functiile vezicii biliare. Acest organ ce contribuie la digestie poate da mari probleme organismului atunci cand nu functioneaza cum trebuie. In acest interval ar trebui evitate, pe cat posibil, alimentele si bauturile reci. Daca ficatul sau bila sunt disfunctionale, munca desfasurata in perioada noptii este foarte nociva, deoarece aceste doua organe nu au timp sa se refaca.

Citește și:

Ficatul functioneaza la capacitate maxima intre 1:00 si 3:00. Daca are o structura deteriorata, acesta se poate reface prin odihna (somn) si o buna incalzire a corpului.

Functiile ficatului au de suferit din cauza toxicitatii ridicate a alimentelor, alcoolului sau a nicotinei, dar si a stresului. Este foarte important sa retinem faptul ca alcoolul si nicotina au un efect mult mai daunator intre orele 1:00 si 5:00 dimineata.

Plamanii functioneaza cel mai bine intre orele 3:00 si 5:00 dimineata. Multi fumatori au un acces de tuse atunci cand se trezesc deoarece plamanii au lucrat toata noaptea si acum dau afara substantele ce nu trebuie sa existe in organism.

In intervalul orar 5:00 – 7:00, intestinul gros functioneaza intens. Hrana sta in intestinul subtire circa doua ore, iar in intestinul gros, 20. Scaunul subtire indica probleme de digestie in intestinul subtire, iar constipatia pune in evidenta o crestere a toxicitatii organismului.

Citește și:

Bioritmul si schimbarea fusului orar

Poate ca va intrebati ce se intampla in organismul nostru si cum functioneaza bioritmul organelor interne atunci cand plecam in calatorii care schimba fusurile orare.

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.