Setari Cookie-uri

O noua speranta pentru Pacientii cu afectiuni autoimune

Pacientii cu afectiuni autoimune sunt nevoiti sa aloce intre 6 si 12 zile pe an din timpul lor liber doar pentru indeplinirea formalitatilor impuse de lege si pentru procurarea medicamentelor.

Comunicat de presa

- A.P.A.A. lanseaza campania “Concediul este pentru odihna, nu pentru boala”.
- Pana acum au fost parcursi 16 604 km si s-a ajuns in 23 de localitati pentru ca primii 100 de pacienti sa beneficieze deja de acest serviciu.

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (A.P.A.A.) a initiat un serviciu gratuit care vine in ajutorul pacientilor prin facilitarea accesului la tratamente corespunzatoare, in cele mai bune conditii de siguranta. Proiectul are un impact major asupra pacientilor, asociatia preluand lupta cu birocratia, cu limitarile de timp, bani, stare de sanatate si resurse disponibile, factori care afecteaza grav calitatea vietii persoanelor bolnave.

boli autoimune

Pacientii cu afectiuni autoimune sunt bolnavi cronici care, in ciuda faptului ca sufera de boli care le schimba viata, sunt nevoiti sa calatoresca din localitati de provincie in centre universitare mari, unde gasesc medici specialisti care pot diagnostica boala corect si pot prescrie tratamentele potrivite. Acestia consuma pana la 12 zile pe an doar pentru indeplinirea formalitatilor impuse de lege si intampina dificultati in gasirea rapida a tratamentelor, unele dintre ele rare si cu dificultati de aprovizionare in farmacii.

Citește și:

A.P.A.A. va sustine eforturile legate de obtinerea lunara a tratamentelor, dar si livrarea la domiciliu a medicamentelor, care trebuie administrat la intervale clare de timp, orice intarziere afectand starea de sanatate a pacientilor. A.P.A.A. va organiza un calendar individualizat pentru fiecare pacient, cu informatii complete despre diagnostic si starea de sanatate, va tine legatura cu acestia si se va asigura ca au acces la tratament. Astfel, pacientii vor avea mai mult timp pentru odihna si relaxare, atat de importante pentru refacerea unui organism bolnav.

“Ne gandim la acest program de aproape 2 ani, dar abia anul acesta am reusit sa-l demaram. Nu e usor sa aduci impreuna pacienti, medici si farmacisti. Dar iata ca efortul a meritat si acum avem acest program care functioneaza deja de 4 luni. Au fost parcursi 16 604 km si s-a ajuns in 23 de localitati pentru ca primii 100 de pacienti sa beneficieze deja de acest serviciu. Acestia sunt multumiti, primesc tratamentele acasa, nu mai este nevoie sa se invoiasca de la serviciu, sau sa se deplaseze din alte localitati. Cu indemnul “concediul este pentru odihna, nu pentru boala”, pacientii isi concentreaza energia asupra altor activitati, iar banii economisiti pot fi folositi pentru imbunatatirea nivelului de trai.”, a spus Rozalina Lapadatu, presedinte A.P.A.A..

Citește și:

T-cells attacking a cancer cell photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.