Setari Cookie-uri

Alerta maxima pentru fumatori!

Se estimeaza ca, pana in 2020, bronhopneumopatia obstructiva cronica(BPOC) va fi a treia cauza de deces si a cincea cauza de invaliditate in intreaga lume, fiind depasita doar de boala cardiaca ischemica, depresie, accidente rutiere si boala cerebrovasculara. La fiecare ora, BPOC ucide peste 250 de oameni din intreaga lume.

Prelungirea supravietuirii este un obiectiv care nu a fost inca indeplinit. Ghidurile terapeutice actuale recomanda bronhodilatatoare cu durata scurta de actiune ca prima optiune de tratament la persoanele cu BPOC usor, urmate de bronhodilatatoare cu durata lunga de actiune (BADLA) la persoanele cu BPOC moderat. Corticosteroizii sunt recomandati in combinatie cu BADLA in cazurile moderate pana la severe de BPOC.

Cercetatorii au descoperit un tratament (o combinatie intre un bronhodilatator cu durata lunga de actiune si un corticosteroid inhalator), care a aratat o reducere cu 17,5% a riscului de deces din orice cauza in decurs de trei ani. Acest tratament nu a parut sa fie asociat cu un risc crescut de deces prin pneumonie la pacientii cu BPOC si nu a existat o crestere a ratei afectiunilor osoase sau oftalmologice.

Un articol de Lucia Comanescu

Sursa:



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.