Setari Cookie-uri

Spasmofilia, un cosmar pentru tinere

Spasmofilia este o boala ce se datoreaza lipsei din organism a unor microelemente, in special a calciului si a magneziului. Pentru ca femeile sunt predispuse la pierderi mai mari de calciu (menstruatie, lactatie etc) si au un aport scazut alimentar al acestor minerale (stres, regimuri de slabire etc.) aceasta boala ajunge sa fie destul de frecventa in randul tinerelor.

Manifestarea cea mai severa la nivel neuropsihic o reprezinta atacurile de panica. Cand pacientii intra intr-un asemenea atac, tot ce este in jurul lor devine periculos si ii obsedeaza gandul ca oricand poate interveni ceva vital, manifestand o frica foarte mare. Simt ca nu mai pot sta in picioare, tremura etc.

Tulburari trofice

Pielea acestor suferinzi este lipsita de luciu, mata, subtire, se descuameaza si are fire de par casante si subtiri. Unghiile se rup si se exfoliaza usor, devenind o problema mai ales pentru femei.

Cum ne tratam?

Este indicat sa consultati mai intai medicul pentru a va pune un diagnostic clar, caci spasmofilia poate fi confundata cu alte boli si trebuie diferentiata mai ales de isterie, cand persoanele se prefac ca au spasme pentru a atrage atentia celor din jur. Puteti face analize de sange care vor evidentia o concentratie scazuta de calciu si magneziu in sange.

Tratament medical

In cazul tulburarilor endocrine trebuie normalizata calcemia. Se poate administra de catre o persoana avizata calciu intravenos ori persoana poate face injectii intramusculare cu gluconolactat de calciu si magneziu de exemplu. Daca tulburarile sunt si neuropsihice trebuie sa consultati un psihiatru care va va prescrie o reteta individualizata.

Nutritie

O alimentatie corecta si echilibrata, bogata in lactate, oua si produse din carne (de preferabil pui, vaca si peste), legume etc. ar asigura necesarul de vitamine si minerale astfel incat spasmofilia sa fie prevenita ori tratata in formele usoare.

Tratament naturist

Cura cu coaja de ou, lamaie si miere: se prepara un borcanel cu miere in care se pune in straturi coaja de ou macinata fin si felii de lamaie.

Cura cu grau incoltit: 2-3 linguri de grau incoltit in fiecare dimineata pe nemncate. Aceasta cura are si efecte energizante si detoxifiante.

Cura cu argila: se ia o lingurita de argila diluata in 150-200 ml de apa ianintea fiecarei mese.

Ceaiul de sunatoare, galbenele si anghinare poate sa fie de folos.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.