Setari Cookie-uri

Spasmofilia, un cosmar pentru tinere

Spasmofilia este o boala ce se datoreaza lipsei din organism a unor microelemente, in special a calciului si a magneziului. Pentru ca femeile sunt predispuse la pierderi mai mari de calciu (menstruatie, lactatie etc) si au un aport scazut alimentar al acestor minerale (stres, regimuri de slabire etc.) aceasta boala ajunge sa fie destul de frecventa in randul tinerelor.

Se mai pot consuma: tarate, orz, porumb, bors, cartofi, sfecla rosie, polen, varza, piersici, migdale dulci, propolis.

Baile cu decoct de musetel si aromaterapie cu levantica au efect calmant.

Psihoterapia

Este destinata mai ales atacurilor de panica. Pacientii invata sa identifice sentimentele legate de boala pe care le-a interpretat gresit, sa minimalizeze teama gandindu-se la lucruri pozitive si spunandu-si ca nu sunt realizabile gandurile lor. De asemenea pacientii invata exercitii de respiratie, de relaxare, de expunere controlata la stimuli si situatii care le declanseaza panica etc.

Spasmofilia netratata poate duce la boli psihice grave si la dezechilibre minerale care sa implice diverse patologii ca cele musculare, cardiace, digestive, osoase etc. Odata tratata, aceasta boala previne demineralizarea osoasa si osteoporoza la femeile intrate la menopauza.

Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.