Setari Cookie-uri

Varicele si venectaziile

Venele varicoase (varicele) si venecteziile sunt doua afectiuni distincte ale sistemului circulator. Ele afecteaza vase de tipuri diferite si evolueaza diferit una de alta. Daca varicele au implicatii medicale serioase datorita complicatiilor pe care le pot produce, venectaziile sunt, in schimb, mai mult o problema de ordin estetic. Multe persoane cred ca au varice cand de fapt afectiunea lor este pur estetica, fara modificari ale functionarii venelor.

Care sunt semnele varicelor si venectraziilor?


Venectaziile apar ca niste firisoare rosii sau violacee sub tegument, asezate intr-un manunchi sau sub forma unei plase de painjen. Ele nu produc durere sau alte simptome.

Varicele sunt insotite de oboseala la mers, senzatie de greutate in picioare si nu de putine ori durere. Frecvent, picioarele sunt umflate iar in cazuri mai avansate tegumentele sunt inchise la culoare si sunt sediul unor iritatii si mancarimi.

Sunt periculoase varicele si venectaziile?


Venectaziile de obicei nu pun probleme din punct de vedere medical si rareori au nevoie de tratament. Rezolvarea lor se impune mai mult din ratiuni estetice.

In schimb, varicele evolueaza odata cu trecerea timpului in sensul inrautatirii lor, devin din ce in ce mai dilatate, durerea se accentueaza pe parcurs si apar si alte complicatii:
Ruperea varicelor, poate produce hemoragii periculoase;

Insuficienta venoasa severa, sangele din membrele inferioare nu se mai poate intoarce la inima si se creaza conditiile trombozei venoase profunde si infectiilor. Tromboza venoasa este o afectiune foarte periculoasa, uneori letala, pentru ca trombii formati in venele picioarelor pot ajunge la plamani, blocand functionarea acestora si a inimii.

Dermatita si ulcerul varicos - apar in tesuturile din jurul venelor varicoase, initial apar doar modificari de culoare ale pielii (tegumentul picioarelor devine cenusiu-negru in jurul varicelor), apoi leziunile se agraveaza si apar ulceratii, care se pot infecta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.