Setari Cookie-uri

Efecte benefice ale muzicii pentru bolnavii Alzheimer

O secventa video suprinzatoare a adunat peste 6 milioane de vizionari youtube in mai putin de doua luni de la postare. Personajul central este ‘Henry’ , dar nu este celebrul fotbalist Thierry Henry care a adunat si el un numar similar de vizionari de-a lungul timpului. Secventa video aduce a veste buna intr-o afectiune cumplita atat pentru pacient cat si pentru familie, o boala ce a devenit tot mai frecventa odata cu creșterea longevitatii - boala Alzheimer.

In luna septembrie 2012 asociatiile Alzheimer din intreaga lume se unesc intr-o actiune comuna de sensibilizare a opiniei publice, ce va culmina cu ziua de 21 Septembrie - Ziua Mondiala Alzheimer.

Boala Alzheimer sau dementa este o afectiune degenerativa progresiva a creierului care apare mai ales la persoane de varsta inaintata dar nu in mod exclusiv. Boala Alzheimer produce o deteriorare din ce in ce mai accentuata a functiilor de cunoastere ale creierului, cu pierderea abilitatilor intelectuale si a valorii sociale a persoanei, asociate cu diverse tulburari de comportament si pierderea graduala a autonomiei. Boala și modificările organice care afecteaza creierul au fost descrise pentru prima data de Alois Alzheimer, psihiatru și neuropatolog german iar denumirea de „boala Alzheimer” a fost utilizata pentru prima data de psihiatrul german Emil Kraepelin in manualul sau de psihiatrie, publicat cu un secol in urma.

Citește și:

muzicoterapie

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.