Efecte benefice ale muzicii pentru bolnavii Alzheimer

Efecte benefice ale muzicii pentru bolnavii Alzheimer

O secventa video suprinzatoare a adunat peste 6 milioane de vizionari youtube in mai putin de doua luni de la postare. Personajul central este ‘Henry’ , dar nu este celebrul fotbalist Thierry Henry care a adunat si el un numar similar de vizionari de-a lungul timpului. Secventa video aduce a veste buna intr-o afectiune cumplita atat pentru pacient cat si pentru familie, o boala ce a devenit tot mai frecventa odata cu creșterea longevitatii - boala Alzheimer.

In luna septembrie 2012 asociatiile Alzheimer din intreaga lume se unesc intr-o actiune comuna de sensibilizare a opiniei publice, ce va culmina cu ziua de 21 Septembrie - Ziua Mondiala Alzheimer.

Boala Alzheimer sau dementa este o afectiune degenerativa progresiva a creierului care apare mai ales la persoane de varsta inaintata dar nu in mod exclusiv. Boala Alzheimer produce o deteriorare din ce in ce mai accentuata a functiilor de cunoastere ale creierului, cu pierderea abilitatilor intelectuale si a valorii sociale a persoanei, asociate cu diverse tulburari de comportament si pierderea graduala a autonomiei. Boala și modificările organice care afecteaza creierul au fost descrise pentru prima data de Alois Alzheimer, psihiatru și neuropatolog german iar denumirea de „boala Alzheimer” a fost utilizata pentru prima data de psihiatrul german Emil Kraepelin in manualul sau de psihiatrie, publicat cu un secol in urma.

Vizionare placuta

muzicoterapie


Kudika
13 Septembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri