Setari Cookie-uri

Efecte benefice ale muzicii pentru bolnavii Alzheimer

O secventa video suprinzatoare a adunat peste 6 milioane de vizionari youtube in mai putin de doua luni de la postare. Personajul central este ‘Henry’ , dar nu este celebrul fotbalist Thierry Henry care a adunat si el un numar similar de vizionari de-a lungul timpului. Secventa video aduce a veste buna intr-o afectiune cumplita atat pentru pacient cat si pentru familie, o boala ce a devenit tot mai frecventa odata cu creșterea longevitatii - boala Alzheimer.

In prezent, la fiecare 71 de secunde, o persoana este diagnosticata cu boala Alzheimer. Dintre personalitatile celebre care au suferit de boala Alzheimer de-a lungul timpului, ii mentionam pe scriitorii Emil Cioran si Haralamb Zinca, actritele Annie Girardot si Rita Hayworth, boxerul Sugar Ray Robinson compozitorul Maurice Ravel, primul ministru Harold Wilson, presedintele Ronald Reagan si regina Juliana a Olandei.

Majoritatea pacientilor cu boala Alzheimer sunt ingrijiți la domiciliu de membrii familiei, ceea ce reprezinta adeseori o situatie epuizanta atat din punct de vedere fizic cat si emotional. Nu totdeauna insa este posibila ingrijirea la domiciliu si pe masura ce boala progreseaza, se dezvolta tulburari de comportament si apar si alte probleme de sanatate care nu pot fi rezolvate acasa. Din nefericire, la noi in tara nu exista suficiente institutii ca numar si, in special, ca dotare tehnica si cu personal calificat, care sa preia aceasta sarcina sociala in conditii optime. Citeste pe site-ul Societatii Romane Alzheimer manifestul pentru o strategie nationala pentru dementa si contribuie si tu daca poti la realizarea acestui demers. http://www.alz.ro/manifestul-societatii-romane-alzheimer.html

Citește și:

Comunicat de presa

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.