Setari Cookie-uri

Vertijul sau cum e sa se "invarta casa cu noi"

Ameteli, senzatia ca se "invarte casa cu noi", greata sau o stare asemenea unei "betii", iata doar cateva dintre descrierierile simptomului care, medical vorbind, se numeste vertij. Definitia exacta a vertijului este iluzia de rotatie a corpului sau a obiectelor in jurul nostru.

Conduita terapeutica

La pacientii suspectati de vertij de origine centrala poate fi necesara internarea in spital. Tratamentul urmareste in principal eliminarea simptomelor. Terapia farmacologica joaca un rol important in eliminarea semnelor si permite pacientului sa-si reia viata normala. Medicamentele disponibile sunt cele de tip vascular, antiepileptic, antiemetic (previn varsaturile si greata) si altele. Medicamentele care afecteaza sistemul vestibular sunt utilizate atat curativ, cat si profilactic.

In formele de vertij in care urechea interna a suferit leziuni, fara ca functia acesteia sa fie deteriorata, foarte utila este fizioterapia in unitati specializate. Fizioterapia functioneaza prin antrenarea creierului pentru a compensa functia urechii interne. De asemenea, chirurgia, poate fi o solutie pentru anumite forme de vertij.

Un articol de Dr. Ramona Popescu

Sursa:





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.