Setari Cookie-uri

7 tipsuri eficiente de a preveni candidoza

Candidoza este o afectiune cu care se confrunta toate femeile la un moment dat in viata, aparand indiferent de varsta si de viata sexuala, putand fi prezenta chiar si la fete in adolescenta inca virgine.

Purtati lenjerie intima din bumbac

Fibra naturala este foarte utila organismului: absoarbe transpiratiile si seretiile, permite pielii sa respire si nu are niciun efect toxic asupra acesteia. De aceea se recomanda sa purtati lenjerie intima din fibre naturale: bumbac, matase.

Luati un protector

In cazul in care urmati un tratament medicamentos, intrebati medicul daca va predispune candidozei si cereti-i un protector. Spre exemplu in antibioterapie se recomanda metronidazlul, uneori in tratamentele mai usoare medicul va poate recomanda sa mancati alimente care contin probiotice (iaurturi, unele branzeturi, lapte batut etc.).

Consumati des iaurturi

Fermentii care transforma laptele in iaurt pot aduce foarte multe beneficii organismului, mai ales daca acestia sunt probiotice: regleaza tranzitul intestinal, previne afectiunile intestinale, regleaza absorbtia alimentelor, detoxifica, creste imunitatea si protejeaza florele, printre care si pe cea vaginala.

Evitati consumul excesiv de grasimi si dulciuri

Chiar si atunci cand grasimile sunt bune (de exemplu au un continut bogat in omega 3 si omega 6) tot trebuie sa acorati atentie cantitatii consumate. Grasimile rele, precum manacrurile prajite si alte situatii in care uleiul este preparat termic, chips-urile, carnea de porc etc. trebuie evitate, la fel si dulciurile. O ciocolata la cateva zile este permisa, in rest sursa de glucide poate fi reprezentata de fructe si cereale integrale.

Evitati spalaturile vaginale

Igiena intima este foarte usor de facut, fiind suficient un gel intim cu pH special cu care se curata delicat vulva. In rest, vaginul se curata in mod continuu prin secretiile sale si isi mentine in interior un pH util prin flora vaginala. Spalaturile vaginale inlatura aceste secretii si apa modifica mult pH vaginal, afectand flora si ducand rapid la infectii genitale. Spalaturile vaginale sunt indicate de medic atunci cand deja exista o infectie si se doreste curatarea secretiilor abundente si agresive, patologice.

Mergeti regulat la medic

Uneori simptomatologia candidozei poate fi foarte subtila si femeia sa simta un disconfort, insa suportabil, astfel incat sa nu-l ia in seama si boala sa avanseze. De aceea analizele anuale de secretii, dar si Papanicolau trebuie mereu facute, caci orice patologie depistata in stadiu initial poate fi vindecata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.