Setari Cookie-uri

5 boli care modifica secretia vaginala

Femeile au o sanatate genitala sensibila la multi factori interni si externi, insa din fericire secretia vaginala este un bun marker al sanatatii intime. Orice modificare a secretiei vaginale, chiar daca nu este insotita de alte simptome (durere, prurit, dispareunie), semnifica totusi prezenta unei boli.


5 boli care modifica secretia vaginala


Candidoza


Candidoza este cea mai frecventa patologie genitala, ea putand aparea chiar si la vrigine. Ciuperca vinovata este Candida albicans care traieste in mod normal in interiorul vaginului, dar sub diversi factori se poate inmulti mai mult decat trebuie, luand din habitatul celorlalte bacterii alaturi de care se afla in echilibru. Astfel modifica pH-ul vaginal si apare ceea ce numim candidoza. Pentru ca determina aparitia unui pH acid, candidozei i se atribuie simptome ca: usturimi, prurit (mancarimi), dureri, dispareunie (durere la contactul sexual), uneori chiar si dureri in abdomen si usturimi la urinare. Secretiile vaginale devin galbui si de consistenta branzosa, cu un miros fetid, de peste, si sunt mult mai abundente.

Vaginitele bacteriene

Vaginitele bacteriene sunt si ele in stransa legatura cu echilibrul vaginal si de obicei se asociaza unei candidoza preexistente. Acestea intensifica manifestarile genitale, dar exista si cazuri cand sunt asimptomatice. Insa secretia vaginala se modifica, chiar daca nu exista alte simptome asociate. Secretiile vaginale devin urat mirositoare, pot avea culoare gri, verzuie sau galbuie, cu consistenta modificata si sunt mult mai abndente.

Trichomoniaza vaginala

Trichomoniaza vaginala este o boala cu transmitere sexuala parazitara, care se datoreaza infectarii cu Trichomonas vaginalis. Aceasta se transmite numai prin contact sexual, ci nu prin folosirea la comun a obiectelor de igiena personala. De aceasta boala sufera atat barbatii, cat si femeile. In cazul femeilor parazitul poate afecta vaginul, uretra, cervixul uterin (colul), vezica urinara precum si glandele din zona genitala cum ar fi glandele lui Bartholin sau glandele lui Skene (de la nivelul labiilor). Simptomatologia femeii consta in prurit vaginal si labial, iritatie, dispareunie (dureri la contactul sexual), inrosirea zonelor genitale, mucoasa de la nivelul colului uterin este rosie si purulenta. Pentru ca in trichomoniaza se modifica pH-ul vaginal care devine acid, adesea se dezvolta si Candida albicans pentru ca mediul este propice. Modificarile secretiilor vaginale constau in: acestea devin mai abundente, au uloare gri-verzui, cu aspect spumos, un miros foarte urat, uneori chiar de mucegai.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.