Setari Cookie-uri

5 boli care modifica secretia vaginala

Femeile au o sanatate genitala sensibila la multi factori interni si externi, insa din fericire secretia vaginala este un bun marker al sanatatii intime. Orice modificare a secretiei vaginale, chiar daca nu este insotita de alte simptome (durere, prurit, dispareunie), semnifica totusi prezenta unei boli.

Chlamydiaza

Chlamydiaza este o boala cu transmitere sexuala care nu este neaparat manifesta, fiind cunoscuta si sub denumirea de “boala tacuta”. Boala apare atat la barbati, cat si la femei. In cele mai multe cazuri femeile au o simptomatologie discreta, dar pot prezenta si: cervicita, sindrom uretral acut, perihepatita, infertilitate, salpingita (anexita) sau o boala inflamatorie pelvina. Femeia mai poate resimti dureri in abdomen si poate face febra. La barbat se pot inflama testiculele, in timp rapid si pot compromite functia acestora daca nu se prezinta rapid la medic. Modificari ale secretiei vaginale constau in: aceasta devine mai abundenta, cu aspect muco-purulent, secretia endocervicala este galbena sau verde, mucoasa endocervixului (cervix inseamna colul uterin) este friabila si sangereaza usor la atingere, astfel ca pe tamponul introdus in canalul cervical pentru prelevarea de secretii se poate evidentia sange proaspat, mirosul este foarte neplacut, greu.

Sifilis

Sifilisul este o boala venerica, infecto-contagioasa, cauzata de infectia cu Treponema Pallidum. Este o boala pacalitoare fiindca nu are un debut spectaculos, ci foarte tacut, de obicei apare un sancru sifilitic, un fel de cos mai mare care ulcereaza, dureaza saptamani si care nu doare deloc, astfel ca daca se afla intr-o zona mai putin vizibila a organelor genitale poate sa treaca neobservat. Ulterior se instaleaza sifilisul secundar cu efectele specifice. Femeia are modificari discrete ale secretiilor vaginale care insa pot fi sanguinolente (semn de prezentare urgenta la medic), prezinta mai mult simptomele unei infectii urinare: usturime la urinare, prurit, scurgeri vaginale anormale cu diferite modificari nespecifice, sangerari vaginale anormale, dureri pelvine, durere la contact sexual, febra si stare generala de oboseala.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.