Setari Cookie-uri

8 factori care reduc eficienta anticonceptionalelor

Anticonceptionalele sunt medicamente acre previn sarcinile nedorite si unele afectiuni genitale, continand hormoni asemanatori celor secretati de organismul femeii. Pilulele contraceptive si in general contraceptia hormonala este cea mai raspandita metoda contraceptiva aleasa de femei la ora actuala.

Anticonceptionalele sunt medicamente care previn sarcinile nedorite si unele afectiuni genitale, continand hormoni asemanatori celor secretati de organismul femeii. Pilulele contraceptive si in general contraceptia hormonala este cea mai raspandita metoda contraceptiva aleasa de femei la ora actuala.

contraceptive si interactiuni Desi foarte multe femei le utilizeaza, din pacate insa putine cunosc si ce factori interactioneaza cu aceste contraceptive hormonale, fiindca le poate diminua efectele si nu sunt putine cazurile in care apare o sarcina la femei care foloseau contraceptive.

8 factori care reduc eficienta anticonceptionalelor

Antibioticele


Nu toate antibioticele interactioneaza cu anticnceptionalele hormonale, insa o buna parte din ele da: penicilina, cefalosporina (Cefaclor, Cefadroxil, Cefalexin, Cefazolin), tetraciclina, izoniazida, rifampicina, pirazinamida, etambutolul si streptomicina. Intrebati medicul sau farmacistul despre interactiune si utilizati prezervativul in timpul antibioterapiei, ca metoda adiacenta de contraceptie alaturi de pilule.

Antiepilepticele

Antiepilepticele sau anticonvulsivantele pot anula sau scadea efectele anticonceptionalelor hormonale. Barbtiricele in sepcial au aceste efecte: carbamazepina, fenitoin, oxcarbazepina, fenobarbital, primidon.

Antifungicele

Unele medicamente recomandate in tratamentul infectiilor fungice (cu ciuperci) interactioneaza cu anticonceptionalele: Flucitozina, Ketoconazol, Miconazol, Griseofulvin, Amfotericina B, Itraconazol etc. Anuntati medicl ca folositi contraceptive hormonale.


Antidepresivele si medicamentele pentru anxietate

Chiar si cele mai uzuale anxiolitice si antidepresive interactioneaza cu contraceptivele hormonale. Intrebati medicul despre acest aspect.

Unele antidiabetice


Unele antidiabetice orale interactioneaza de asemenea cu contraceptivele hormonale.

Medicamente naturiste

Toate tratamentele naturiste care contin fitohormoni (sunt precizati in prospect, iar daca tratamentul nu contine prospect nu il cumparati) interactioneaza cu contraceptivele hormonale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.